Lige nu: Mange får lukket deres betalingskort

Foto: Colourbox.com (Modelfoto)
Offentliggjort Sidst opdateret

En mistanke til et udenlandsk betalingssted har fået banker til at lukke mange danskeres dankort.

I disse dage får mange danskere besked fra deres bank om, at deres dankort er annulleret. Det sker på grund af mistanke om misbrug. Og banken skriver, at man får et nyt dankort i løbet af en uges tid. Det skriver Computerworld.

Det er Nets, som administrerer dankortet, der slår alarm om mistanke om misbrug på et udenlandsk betalingssted.

– Der er i dag blevet udskiftet flere hundrede kort for at forebygge misbrug, fortæller pressechef i Nets, Søren Winge, til Computerworld.

Der har i den senere tid været overvågning af dankort, da der har været tegn på misbrug.

Sikkerhedsbrist

Ifølge pressechefen har der været en sikkerhedsbrist hos et “internationalt forretningssted”, hvor Nets har kunnet se, at der er begyndt at florere oplysninger fra betalingskort, som har været anvendt på “forretningsstedet”, forskellige steder.

Datalækket har også ramt de danske betalingskort. Nets vurderer, at danskere der har købt hos forretningsstedet, kan være ramt af misbrug. Derfor har Nets opfordret de danske banker til at spærre dankortene – ganske enkelt for at være på forkant med situationen.

Søren Winge fra Nets vil til Computerworld ikke oplyse om, hvilken forretningssted det drejer sig om. Det skyldes, at der udelukkende er tale om en mistanke om misbrug.

Det er ikke Nets, som lukker dankortene, men derimod bankerne. Men banker plejer at følge Nets’ anbefalinger.

Powered by Labrador CMS