Lesbiske kvinder smidt i fængsel: Kyssede i butik
Nu har kvinderne lagt sag an mod betjenten, der burede dem inde i lummer celle på Hawaii
To lesbiske kvinder på ferie på Hawaii havde drømt om en oplevelse for livet, da de ankom til det eksotiske ferie-paradis.
Og det fik de – blot ikke på den måde, de havde håbet på.
Efter kun en dags tid på øen gik Courtney Wilson, 25, og Taylor Guerrero, 22, på indkøb i et supermarked. Pigerne var glade, så de kyssede og krammede. Lige indtil en kradsbørstig betjent i bogstavlig forstand gik i kødet på dem, skriver Sydney Morning Herald.
Betjenten Bobby Harrison kunne bestemt ikke lide, hvad han så.
– Kan I ikke kende forskel på et motel og en butik, spurgte han.
Stødte maven ind i dem
Den ene af kvinderne ringede til alarm-centralen for at klage over betjenten, som blev mere og mere grov i sin opførsel. Opkaldet fik manden til at gå amok.
Han stødte gentagne gange sin mave ind i Wilsons mave. Og efterfølgende kom det til et regulært håndgemæng og slagsmål på gulvet med både slag og spark. Til sidst anholdt betjenten de to lesbiske kvinder og fik dem buret inde i arresten.
Her sad de to kvinder i to dage, før de blev løsladt mod en kaution på godt 100.000 kroner for hver af dem. Wilson og Guerrero havde ikke flere penge og var nødt til at blive i Honolulu mens de ventede på retssagen.
Måtte sove i park
– De endte med at sove i en uges tid i en park, siger forsvarer Eric Seitz.
Til alt held forbarmede nogle borgere i Honolulu sig over kvinderne og inviterede dem hjem. Senere fik de små-jobs på restauranter, så de kunne holde økonomien kørende indtil retssagen. De fik også råd til deres egen lille lejlighed.
I juli i år afviste retten så fuldstændig sagen mod kvinderne. Og nu har de til gengæld lagt sag an mod betjent Harrison og den lokale politistation. Ifølge søgsmålet har betjenten optrådt diskriminerende mod kvinderne. Den efterfølgende behandling og turen i brummen var endvidere yderst stressende og ydmygende, mener forsvareren.
Vil hjælpe andre
Kvinderne har krævet erstatning, men de er parate til at forlige sagen, hvis politiet garanterer, at andre ikke vil blive udsat for en lignende sexuel diskrimination.
Indtil videre er Harrison fortsat ansat som betjent. Han har været i tjenesten i 26 år.
– Det var helt forkert, hvad betjenten gjorde. Og hvis det her kan hjælpe andre, så kæmper vi for vores rettigheder, siger kvinderne.
Burde kvinderne have dæmpet sig i det offentlige rum? Eller er betjenten helt gal på den? Deltag i debatten.