Lange skoledage: Nu siger forældrene fra
Utilfredsheden med de længere skoledage for elever er næsten fordoblet, viser rundspørge til forældre.
Utilfredsheden med børns længere skoledage er næsten fordoblet det seneste år.
Flere end halvdelen af forældrene mener, at deres børn tilbringer for mange timer på skolerne.
Det skriver Jyllands-Posten.
Mere end halvdelen utilfredse
Ifølge en ny undersøgelse fra Foreningen Skole og Forældre er 52 procent af de 976 forældre i undersøgelsen “utilfredse” eller “meget utilfredse” med skoledagenes længde.
Det skal sammenlignes med 27 procent i en tilsvarende rundspørge i september 2014.
Siden har en kortlægning fra Børne- og Undervisningsministeriet vist, at på mange skoler får eleverne senere fri, end de var stillet i udsigt i forbindelse med reformen.
Ifølge reformen skulle de yngste have fri senest klokken 14, mens de ældste elever senest skulle have fri en time senere.
Længere dage
Men på mange skoler er det ikke tilfældet.
– Budskabet er, at skolerne bliver nødt til at lægge skemaerne, så børnene ikke får for sent fri. Når det kan lade sig gøre på nogle skoler, burde det også kunne lade sig gøre alle steder. De må sørge for, at der ikke er en times hul i skemaet midt på dagen, siger Mette With Hagensen, formand for Skole og Forældre, til Jyllands-Posten.
Formanden for Skolelederforeningen, Claus Hjortdal, mener, at den stigende utilfredshed blandt forældre især skyldes, at der i medierne har været megen debat om længere skoledage.
– Den negative omtale i medierne er selvforstærkende, desværre. Forældrenes holdning til skoledagene skal vi tage alvorligt, da det jo smitter af på deres børn. Men det er vigtigt at holde fast i, at skoledagene ikke er længere i år end sidste år, siger han til avisen.
Børne- og undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) ærgrer sig over den voksende modstand blandt forældre. Hun opfordrer kommunerne til at finde en bedre balance mellem skole og fritidsliv for skolebørnene.
/ritzau/