Lander milliardoverskud

Højere rente- og gebyrindtægter er med til at øge Nordeas overskud til 5,9 milliarder kroner. På tre måneder

Nordea sender overskuddet i vejret med 70 procent. Foto: Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

Nordea har haft fremgang i indtjeningen i årets første tre måneder, hvor bankens overskud er steget med over 70 procent.

Banken har fået flere penge i kassen fra lån til boligejere og virksomheder og samtidig nydt godt af en periode på aktiemarkedet, hvor kunderne har handlet løs med aktier og værdipapirer.

Bankens samlede indtægter er i første kvartal steget med 21 procent til 18 milliarder kroner.

Når alle regninger er betalt, kommer banken ud af første kvartal med et overskud på 5,8 milliarder kroner. Det er en forbedring fra 3,4 milliarder kroner i første kvartal 2020. Det viser regnskabet fra Nordea.

Tjener penge på renter

Nordea fremhæver i regnskabet, at væksten i renteindtægter, der blandt andet stammer fra lån, er den højeste i ti år.

Det er ifølge banken øget udlån til boligejere og små og mellemstore virksomheder, som har trukket op.

Samtidig er indtægterne fra gebyrer på at oprette eller ændre boliglån steget, og derudover har Nordea fået flere penge ind fra gebyrer, når kunderne handler med aktier eller andre værdipapirer.

Til gengæld er Nordea mærket af, at forbruget har været ramt af coronakrisen, hvilket er medvirkende til, at indtægter fra gebyrer på kreditkort er faldet.

Indfører negative renter

Samtidig er det kun en uges tid siden, at banken meldte ud, at man sænker loftet for negative renter på opsparinger.

Fra 1. juli skal Nordeas privatkunder betale negative renter for indlån på over 100.000 kroner. Tidligere var grænsen på 250.000 kroner.

Den rente, man kommer til at skulle betale, er på 0,6 procent. Det vil sige, at man betaler 600 kroner om året for hver 100.000 kroner over loftet.

Også for Nordeas erhvervskunder sker der ændringer. For dem sænkes renten på indlån fra minus 0,75 procent op til maksimalt minus 1,25 procent.

Selv om ændringerne træder i kraft 1. juli, begynder Nordea først at opkræve efter ændringen fra 30. september.

Nordea er langt fra første bank, der har indført negative indlånsrenter. Faktisk har langt størstedelen af de danske banker allerede gjort det.

Powered by Labrador CMS