Lagkagehuset misbrugt tre i svindelnummer tre gange på to år

Marketingsdirektøren er absolut ikke tilfreds.

Offentliggjort Sidst opdateret

Lagkagehuset misbrugt tre gange på to år.

Marketingsdirektøren er ikke tilfreds.

Falske mails fra kendte navne er efterhånden ikke noget særsyn.

De lokker med gode tilbud eller konkurrencer.

Fælles for dem alle der dog, at intentionen er at lokke dig i fælden. En fælde, der let kan komme til at koste dig masser af penge.

Sidst er det herhjemme gået ud over Lagkagehuset.

Falsk konkurrence

En falsk konkurrence – der ser ud til at komme fra Lagkagehuset – er spammet rundt til danskerne.

– Det er jo ikke godt for vores navn og brand og er vildt irriterende, siger Mads Brinks, marketingsdirektør i Lagkagehuset, til Newsbreak.dk.

Det er firmaet selv, der advarer om den falske mail på sin Facebook-side.

“Der er desværre falske konkurrencer i omløb – nu også med vores navn som afsender”, står der blandt andet i opslaget, der også indeholder et billede.

Det billede, kan du se i galleriet over artiklen.

“Hvis du modtager en e-mail, om at du har vundet et gavekort til Lagkagehuset er dette falsk! Vi råder dig til ikke at trykke på nogle af linkene eller videregive nogle af dine informationer”, står der videre.

Kunderne har hjulpet

Lagkagehuset er ifølge marketingsdirektøren blevet gjort opmærksom på den falske konkurrence/spammail af kunderne. Og mange af dem.

– De er kommet ind i vores butikker, der har mailet og de har ringet til os, siger Mads Brinks.

Lagkagehuset misbrugt tre gange

Mads Brinks lægger ikke skjul på, han synes, det er ærgerligt, når sådan noget sker. Og slet ikke godt for forretningens ry og renomme.

Hvad der præcis sker, hvis man klikker videre i den konkurrence, man ifølge mailen kan deltage i, vides ikke.

– For det har vi simpelthen ikke turdet, siger Mads Brinks.

Det turde de hos Ikea, der ugen forinden var udsat for nøjagtig det samme.

Flere falske mails

2. januar kunne Newsbreak.dk nemlig berette om en lignende sag. Dengang var det dog møbelkæden Ikea, der stod for skud.

– Når man klikker – og det skal man ikke – kommer man ind på en side, hvor man skal udfylde nogle personlige oplysninger, bland andet kontooplysninger, fortæller Rikke Andersen, Corporate Communicator, hos Ikea i Danmark, der igen slår fast, at man ikke skal klikke sig videre.

Under tilblivelsen af denne artikel kan en af redaktionens journalister fremvise endnu en falsk mail fra Ikea. Ordlyden i den er i samme stil, i emnefeltet står der ‘IKEA efterårskonkurrence’.

(Den kan du også se i galleriet).

– De er ikke helt ens, der er forskel i ordlyden, fortæller Rikke Andersen, da hun ser den føromtalte mail.

Hvis man nærlæser mailen fremgår det da også, at på trods af, den er underskrevet IKEA-teamet, er afsendt fra leostandefer@aol.com.

Falsk sms

19. december var den også gal hos Ikea. Her kunne Newsbreak.dk fortælle, at møbelkæden var udsat for såkaldt smishing, hvor der blev sendt falske sms’er rundt.

Også her var formålet det samme; at lokke personlige oplysninger ud af godtroende danskere.

– Det er bare rigtigt ærgerligt, at det foregår, siger Rikke Andersen.

Også Rikke Andersen – som Lagkagehuset – opfordrer alle, der får en af beskederne til straks at melde det til Forbrugerombudsmanden.

Mit digitale selvforsvar

Mit digitale selvforsvar er en app udgivet i samarbejde mellem Forbrugerrådet Tænk, Det Kriminalpræventive Råd og Trygfonden. Formålet med appen er, at give forbrugere mulighed for at gennemskue fup og svindel på nettet og undgå at blive ofre for it-kriminalitet.

Har man appen installeret på en Iphone eller Android-telefon, får man mulighed for at modtage advarsler, der handler om aktuelle trusler. Truslerne er af vidt forskellig karakter og kan både være falske sms’er, falske mails og forskellige former for phishing-angreb, fuptelefonopkald og meget, meget andet.

Ifølge dem, der står bag appen, sendes advarslerner ud på baggrund af oplysninger leveret via samarbejdspartnere. Disse partnere er blandt andet politiet, banker, Forbrugerombudsmanden og andre.

Man har også selv mulighed for at sende tips ind via appen, og viser disse tips sig at være korrekte, kan også de indgå i beslutningen om at advare om en ny form for svindel, der huserer på nettet.

Appen byder også på guides og tips til, hvordan man beskytter sig selv på nettet, og hvad man skal gøre, hvis skaden allerede ér sket.

Mit digitale selvforsvar på Apple Itunes.

Mit digitale selvforsvar på Google Play. 

Læs mere om Mit digitale Selvforsvar hos Tænk.

Det kan du gøre på ‘Klag over spam’.

Powered by Labrador CMS