Kvindebedårer og bedrager skal nu bag tremmer i årevis

Over 10 domme for snyd og tyverier er det blevet til for Mads Andersen. I byretten gør han rent bord.

En seriebedrager har blandt andet fortalt, at han sikrede sig 10.000 kroner af en person, da han lovede at ville fremskaffe fabriksnye iPhones. Det passede som så mange andre historier heller ikke. Foto: Jack Taylor/arkiv/AFP
Offentliggjort Sidst opdateret

I august 2017 udsendte politiet en efterlysning af svindleren Mads Andersen, der var mistænkt for omfattende bedragerier, dokumentfalsk og tyverier

– I torsdags, den 26. oktober, har vi anholdt Mads Andersen. Mads er anholdt i Hamburg i forbindelse med et rutinetjek på en pub, kunne vicepolitiinspektør Peter Reisz fra Københavns Politi i oktober fortælle til Radio24Syv.

Mads Andersens ofre er hovedsageligt kvinder, som han kommer i kontakt med via netdating og sociale medier, mener politiet.

Svindel med NemID

Ifølge politiet har han brugt sine ofres NemID eller andre personlige oplysninger til at oprette lån og bankkonti, leje biler og indkøbe varer.

En kvinde anmeldte eksempelvis i sommer, at hun var blevet udsat for bedrageri og tyveri til en værdi af en kvart million kroner.

En anden kvinde har desuden anmeldt, at hun var udsat for identitetstyveri, efter at hun mødte Mads Andersen på datingappen Tinder.

Kvinden inviterede ham ind i sit hjem. Efterfølgende kunne hun konstatere, at der var oprettet flere bankkonti i hendes navn.

Der var også blevet købt flere mobiltelefoner og oprettet abonnementer i hendes navn.

I foråret anmeldte en anden forurettet, at han havde været udsat for et bedrageri til en værdi af 15.000 kroner i forbindelse med køb af et parti mobiltelefoner, han aldrig modtog.

Nu er svindleren blev dømt.

Mange svindelnumre

En stribe kvinder, flere teleselskaber, banker, bilforhandlere og andre har oplevet, at 48-årige Mads Andersen ikke er til at stole på. Tirsdag har hans numre i Københavns Byret resulteret i en straf på fængsel i to år og ni måneder.

I afgørelsen indgår en reststraf på 492 dage fra en tidligere bedragerisag, lyder det fra dommer Grethe Jørgensen Københavns Byret.

Mads Andersens seneste sager

 

• Den 20 juli 2017 anmeldte en forurettet til Fyns Politi, at hun havde været udsat for bedrageri og tyveri til en værdi af kr. 250.000,-. Samme dag kom Mads Andersen af sted med en bil fra et leasingselskab i Kolding.

• Den 12. juni 2017 anmeldte en forurettet, at hun havde været udsat for identitetstyveri, efter hun mødte Mads Andersen via dating på Tinder. Kvinden inviterede Mads Andersen ind i sit hjem, hvorefter hun konstaterede, at der var blevet oprettet flere bankkonti i hendes navn, lige som der blev indkøbt mobiltelefoner og oprettet abonnementer i hendes navn.

• Den 30 maj 2017 anmeldte en forurettet, at han havde været udsat for bedrageri til kr. 15.000,- i forbindelse med køb af et parti mobiltelefoner, som Mads Andersen lovede at levere.

– Det er sjældent, at man ser en tiltalt med så lang en straffeattest, bemærker anklagerfuldmægtig Camilla Jørgensen.

For 23 år siden fik den tømreruddannede sin første dom for bedrageri, og siden er det gået slag i slag. En halv snes domme om fup og svindel er det blevet til.

Den aktuelle sag er svulmet op til at handle om lidt over 400.000 kroner og om forsøg på bedrageri for et tilsvarende beløb. Og det ærgrer den dømte sig over.

Anholdt og løsladt

I sommeren 2015 blev han nemlig anholdt og fremstillet i grundlovsforhør, men opholdet bag tremmer blev alt for kort, lyder det.

– Jeg blev gudhjælpemig løsladt. Bagefter tog jeg ned på Station City og spurgte hvorfor. Jeg havde brug for hjælp. Halvdelen af de sager, vi har talt om i går og i dag, kunne være undgået. Men jeg blev bare sluppet løs, siger han.

Anklageren taler om, at Andersen, der i øvrigt har betjent sig af forskellige navne, har “tilrettelagt hele sin livsførelse på kriminalitet”. Men det er ikke korrekt, lyder det fra forsvareren, advokat Helle Lokdam.

– Han har arbejdet i perioder, men er så faldet i, siger hun, der også dvæler ved årsagen.

– Meget af det er psykologisk bestemt. Nogle voldsomme ting fra barndommen er ubehandlet og ubearbejdet, siger hun.

På Facebook kom Mads Andersen i kontakt med en gammel klassekammerat fra skolen. De mødtes på det værtshus, hvor hun arbejdede.

– Så var jeg sammen med hende, og så tog jeg hendes dankort, forklarer han.

På swingerklub

I Østjylland havde han mødt en anden kvinde i en swingerklub. Hun var så venlig at give ham en iPhone, men inden han forlod hende, stjal han endnu en telefon og en iPad fra hende.

Det var også i det jyske, at han bildte manden i en spillehal ind, at han var fra politiet og kunne skaffe telefoner fra auktioner over hittegods. Det gav 5000 kroner.

– Jeg boede på Koldinghus og var ved at løbe tør for penge, fortæller han.

En madras, to puder og sengelinned

På Fyn kom han i kontakt med en kvinde, som han ville hjælpe med at flytte fra et forsorgshjem. Det endte med, at han kørte væk med hendes 900 kroner, madras, to puder og sengelinned.

En anden og bedre fremtid venter på ham i Tyskland, når den aktuelle dom er afsonet, fortæller Andersen.

Tror du selv, at du kan klare det? lyder et spørgsmål.

– Ja, det vil jeg prøve.

Han modtager dommen.

Powered by Labrador CMS