Kvinde fik uhyggelig besked fra ukendt stemme

To bombetrusler tirsdag. En kvinde blev alarmeret af en ukendt stemme, der ville sprænge hendes bil.

Forsvarets bomberyddere rykkede massivt ud til et villakvarter i Assens ved Mariager. Det var ikke dagens eneste aktion. Foto: Rasmus Skaftved
Forsvarets bomberyddere rykkede massivt ud til et villakvarter i Assens ved Mariager. Det var ikke dagens eneste aktion. Foto: Rasmus Skaftved
Offentliggjort Sidst opdateret

Knap var Forsvarets Ammunitionsryddere (EOD) færdige med at undersøge en bombetrussel centreret omkring et køretøj på parkeringsplads ved Herlev Hospital, før en ny aktion måtte iværksættes. En kvinde bosat i Assens ved Mariager modtog tirsdag morgen et opkald fra et ukendt telefonnummer.

(Artiklen fortsætter under videoen. Se mere video hos Local Eyes)

Her lød det fra en endnu ukendt gerningsmand, at han ville sprænge en bombe under hendes bil. Det oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse udsendt, da aktionen er blevet afblæst igen. Gerningsmanden er stadig ukendt.

Nordjyllands Politi rykkede talstærkt ud til villakvarteret i byen, da anmeldelsen var kommet og siden blev bomberydderne fra EOD altså tilkaldt, men det viste sig, at der er tale om en falsk anmeldelse.

– Vi tager ingen chancer og anmodede derfor også om assistance fra Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste, som efter grundige undersøgelser med blandt andet sprængstofhunde konkluderede, at der ikke var anbragt hverken eksplosiver eller andet mistænkeligt under den forurettedes bil, forklarer vagtchef Mads Hessellund i pressemeddelelsen.

Der er ingen fare på færde, lyder det fra politiet, hvis undersøgelser i Assens er slut. Af hensyn til efterforskningen har Nordjyllands Politi ikke yderligere oplysninger om sagen.

En anden trussel

I Herlev indkom en lignende anmeldelse tirsdag morgen, og også i den forbindelse blev Forsvarets bomberyddere tilkaldt. Tidligt i forløbet blev det dog bekræftet, at der var tale om en bombetrussel mod en bil.

Det viste sig – efter EODs grundige undersøgelser – at der heller ikke ved denne aktion var tale om en ægte anmeldelse. Truslen var falsk. Politiet ønsker dog heller ikke i denne sag at knytte yderligere oplysninger.

Således vides det ikke, om der forventes sammenhæng – eller om Københavns Vestegns Politi har nogle mistænkte i sin varetægt. Også aktionen her er afsluttet.

Powered by Labrador CMS