Kvinde dræbt af tung sten: – Det er modbydeligt

33-årig kvinde blev dræbt af 30 kilo tung sten. Sagen efterforskes stadig.

Offentliggjort Sidst opdateret

En tysk kvinde blev 21. august 2016 dræbt af en 30 kilo tung sten, der blev kastet mod den bil, hun sad i med sin mand og søn, da familien kørte på Den Fynske Motorvej.

Sagen er fra politiets side blive behandlet som et drab siden fra dag ét, og Per Laursen, der er vicepolitinspektør ved Fyns Politi har overfor Ritzau fortalt, at efterforskningen stadig er aktiv. Den ligger, med hans ord, “ikke på en hylde og samler støv.”

Til Ekstra Bladet har Per Laursen sat ord på, hvad han i dag tænker om det, der i folkemunde er blevet kendt som motorvejsdrabet.

–  Det er simpelthen en af de mest modbydelige forbrydelser, man kan udsætte andre for. Det er en fuldstændig uvidende familie, der er på vej hjem fra ferie, og så bliver hele deres verden slået i stykker i et splitsekund på Den Fynske Motorvej. Det er til at være grædefærdig over, siger Per Laursen til Ekstra Bladet.

Newsbreak.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Per Laursen. Sagen er dog blevet omtalt her på siden en del gange før, da man fra politiets side gentagne gange har bedt offentligheden om hjælp til at få sagen opklaret. Og det er stadig tilfældet, understreger Per Laursen overfor Ekstra Bladet. Han opfordrer folk til at kontakte politiet, om så de blot har hørt det mindste rygte om noget, der kan bidrage til at løse gåden.

– Selv hvis de har hørt det mindste med tilknytning til sagen, så ring og fortæl os det. Det kan være, man har overhørt en samtale i det lokale supermarked eller til en fest – vi hører gerne det hele i forhold til den her sag, siger Per Lydiksen Laursen.

Der kommer erstatningskrav

Det er seks måneder efter, at kvinden blev dræbt, også blevet annonceret, at kvindens familie har valgt at forberede et erstatningskrav mod Danmark, fortæller familiens danske advokat, Jan Hollmén Olesen, til Ritzau.

– Der kommer et krav. Det er jo en forbrydelse, der er begået i Danmark, og så er man berettiget til erstatning, uanset om man er dansk eller udenlandsk statsborger, siger Jan Hollmén Olesen.

Det ligger endnu ikke klart, hvilket beløb, kravet vil være på.

Powered by Labrador CMS