Kronprinsen: Jeg er ked af det

Kronprinsen er “ked af”, at han krydsede Storebælt. Foto: Henning Bagger/Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

Kronprins Frederik beklager nu de to ture over Storebælt i weekenden, hvor broen var lukket på grund af stormen Egon.
I en pressemeddelelse, som kongehuset har sendt ud, erkender han, at det var en forkert beslutning at krydse den lukkede bro.

»Kronprinsen er ked af det skete og kan godt forstå, at situationen var med til at skabe yderligere frustrationer og vrede blandt de mennesker, der havde ventet i mange timer på at passere broen. Det var en forkert beslutning at tage imod muligheden for, at bilen kunne fortsætte, og det beklager Kronprinsen,« siger kommunikations- og pressechef for kongehuset, Lene Balleby.

Stormen Egon medbragte lørdag vindstød af orkanstyrke, som lammede trafikken over Storebælt.

Kronprins Frederik krydsede i alt broen to gange lørdag: En gang om eftermiddagen, hvor broen netop var lukket, og igen senere natten til søndag, hvor broen fortsat var lukket på grund af stormen.

Også hos Politiets Efterretningstjeneste (PET), der har til opgave at holde øje med Kronprinsens sikkerhed, beklager man lørdagens optrin.

»Det er PETs ansvar at varetage sikkerheden i sådanne situationer, og denne passage burde naturligvis ikke være sket. PET beklager og vil nu gennemgå de relevante procedurer på området,« lyder det fra myndigheden i en pressemeddelelse.

Kronprins Frederik var i Herning for at deltage i DRs awardshow, hvor årets sportspriser blev uddelt.

Powered by Labrador CMS