Kritiserer Barbara Bertelsens ansættelse
Man risikerer at miste nogle af kandidaterne, mener Radikale, der bakkes op af rekrutteringseksperter
Citathistorie: Altinget
Både Lars Løkke Rasmussens og Helle Thorning-Schmidts regeringer har benyttet private headhunter-firmaer, når de har skullet rekruttere nye departementschefer.
Men Mette Frederiksens regering satte en stopper for den praksis umiddelbart efter, at Socialdemokratiet vandt magten i sommeren 2019.
Historisk højt
- Det kan oplyses, at der siden sommeren 2019 ikke er benyttet eksterne rekrutteringsbureauer i forbindelse med ansættelse af departementschefer, skriver Finansministeriet til Altinget.
Altinget har kortlagt, hvordan Mette Frederiksens regering på blot tre år har sagt farvel til 11 departementschefer fordelt på 20 ministerier, hvilket er historisk højt.
Radikales næstformand, Martin Lidegaard, vurderer, at den manglende eksterne rekrutteringsbistand risikerer at koste kompetente kandidater.
Kaldt problematisk
- Man frasorterer et felt, siger han til Altinget.
Mette Aagaard, der partner i headhunter-firmaet Spencer Stuart, kalder det ”problematisk, at regeringen har sat en stopper for brug af eksterne rådgiver til så kritiske job som departementschefer”.
-Man bør bestemt have eksterne øjne på, siger hun til Altinget.
Centraladministrationen har ifølge Mette Aagard slet ikke samme ressourcer eller erfaring som landets førende headhuntere, når det kommer til at hyre de stærkeste topledere i landet.
Kræver objektiv tilgang
Finansministeriet oplyser i en skriftlig kommentar, at processen for rekruttering af departementschefer følger de gældende regler for rekruttering i staten.
- Der er – uanset om der indkøbes ekstern bistand til understøttelse af processen eller ej – altid fokus på en grundig og objektiv tilgang, når der rekrutteres departementschefer. Finansministeriet har ikke yderligere kommentarer, skriver ministeriet.