Krak ændrer app efter hård kritik

Krak ændrer på sin app efter beskyldninger, for at den krævede adgang til for mange oplysninger om brugeren. Foto: Scanpix (genrefoto)
Offentliggjort Sidst opdateret

Danmarks største søgetjeneste makker ret for anden gang efter forbrugerne kritiserer deres app.

Gps-placering, delte kontakter eller adgang til din mobils kamera og billeder er blot tre eksempler på, hvad man som privatperson kan give afkald på, hvis man installerer en ny app på sin mobil.

En af de apps der har været under kritik fra danske forbrugere er søgetjenesten Kraks mobilprogram. Forbrugere har over for Forbrugerrådet Tænk kritiseret, at de har skullet give adgang til alt fra kamera og billeder til deres kontaktpersoner.

Kundernes kritik har fået Krak til at skære ned på mængden af private informationer, deres app krævede.

– På nogle af de tidligere versioner af vores app havde vi adgang til kamera, kalender og andre private informationer for at tilbyde ekstra features via appen. Men det ville kunder ikke bruge, så vi fjernede funktionerne og kravene til privatoplysninger, fortæller Kristoffer Apollo, der er pressemedarbejder hos Krak til Newspaq.

Og nu skærer Krak endnu engang ned på mængden af private oplysninger. I længere tid har Krak bedt forbrugerne om at oplyse, hvor de befinder sig, selv når appen ikke er i brug. Men også den konstante overvågning vil nu blive fjernet.

– Der har været brugere, der har ringet og spurgt ind til det her, og vi vil meget gerne berolige folk. Vi har ikke nogen som helst interesse i at søge rundt i folks privatliv. Men nogle af de funktioner kommer til at fremstå som meget vidtrækkende, når man skal godkende appen.

Han mener, at en af de store udfordringer har været, at man ikke har kunnet forklare – over for forbrugerne – hvad oplysningerne blev brugt til.

– Position er en central del af appen, og hvis den ved, hvor du er, før den er tændt, starter appen hurtigere. Men det har vi ikke mulighed for at forklare med de tilladelser, som Apple eller Google formulerer. Det gør folk bekymrede, og vi har konkluderet, at den hurtige start ikke er så vigtig, fortæller Kristoffer Apollo.

Krak – på nettet og mobil – bliver brugt af 1,8 millioner danskere om måneden, og i samme tidsrum bliver der fortaget 20 millioner søgninger på firmaer, adresser og privatpersoner.

Powered by Labrador CMS