Kraftigt jordskælv: 50 mennesker fanget i sammenstyrtet tårn

Foto: Scanpix.
Offentliggjort Sidst opdateret

Mere end 50 personer er indespærret i et sammenstyrtet tårn i Katmandu efter jordskælvet, oplyser udenlandske medier.

Tidligt lørdag har et kraftigt jordskælv ramt Nepal og det nordlige Indien. Ifølge Røde Kors har ingen endnu overblik over situationen i området.

– Mobilnettet er brudt ned i området, så det er svært at få et fuldt overblik. Det skyldes i også i høj grad, at det er et meget ufremkommeligt terræn, siger Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors.

Det kraftige jordskælv, der lørdag formiddag dansk tid, har ramt Nepal, skal have udløst laviner på verdens højeste bjerg, Mount Everest, rapporterer CNN.

Oplysningerne om lavinerne er ikke bekræftet fra officielt hold, men flere bjergbestigere fortæller om laviner på Twitter.

– Everest Base Camp. Stort jordskælv, derefter stor lavine fra Pumori (bjerg otte kilometer vest for Mount Everest, red). Løb for livet ud af mit telt. Er uskadt. Mange personer er oppe på bjerget, skriver Alex Gavan på Twitter.

Andre ubekræftede kilder rapporterer på Twitter, at camp 1 og camp 2 på Mount Everest skal være skyllet væk af laviner. Mange bjergbestigere savnes angiveligt.

Det kraftige jordskælv blev ifølge USA’s Geologiske Overvågning, USGS, målt til 7,9.

BNB og Nyhedsbureauet Newspaq

Powered by Labrador CMS