Kræver ligestilling i soveværelset

Skuespiller Emma Sehested Høeg og instruktør Jennifer Vedsted Christiansen står bag den nye serie "Killjoy", der sætter den kvindelige orgasme på dagsordenen

Offentliggjort Sidst opdateret

TV 2's nye serie "Killjoy", der får premiere senere i marts, centrerer sig om den kvindelige orgasme og nogle kvinders problemer med manglen på samme.

Kunstnerduoen bag er skuespillerkometen Emma Sehested Høeg, som man blandt andet kender fra Anders Matthesens "Ternet ninja" samt DR-serierne "Skyld" og "Orkestret", og scene- og filminstruktør Jennifer Vedsted Christiansen.

De har begge et klart mål med serien:

- Helt kort er vores mission at gøre det intime politisk. At give plads til den unge kvindes stemme og sætte fokus på den kvindelige seksualitet og orgasme, siger Emma Sehested Høeg og Jennifer Vedsted Christiansen i en pressemeddelelse fra TV 2.

Har aldrig fået orgasme

Emma Sehested Høeg spiller seriens hovedkarakter, Nanna. Hun er i et tilsyneladende perfekt parforhold med sin kæreste, Søren.

Der er bare et problem: Nanna har aldrig fået en orgasme.

Den voksende seksuelle usikkerhed kiler sig ned mellem Søren og Nanna. Det skaber en tvivl i Nanna, der snart forplanter sig i alle dele af hendes liv.

Skuespillerkometen Emma Sehested Høeg er medforfatter og hovedrolleindehaver i TV 2's nye serie 'Killjoy'. (PR-foto).
Skuespillerkometen Emma Sehested Høeg er medforfatter og hovedrolleindehaver i TV 2's nye serie "Killjoy". (PR-foto).

Er ikke alene

Problematikken med manglende orgasmer er seriens hovedkarakter bestemt ikke alene om, forklarer instruktør Jennifer Vedsted Christiansen.

- Vi er opdraget til at forstå sex som ren penetration, men det er der bare ikke særligt mange kvinder, der kommer af, siger hun og fortsætter:

- Det er jo helt fucked up, og det vil vi gerne sætte fokus på.

Stjernespækket hold

Emma Sehested Høeg og Jennifer Vedsted Christiansen har et stjernespækket hold omkring sig til at indtage rollerne i serien.

Holdet tæller blandt andre Nordvest-skuespiller Gustav Dyekjær Giese, Thomas Hwan, der også netop nu er biografaktuel i "Meter i sekundet", samt Dansegarderoben-stjernen Olivia Joof Lewerissa.

I 'Killjoy' spiller Gustav Dyekjær Giese rollen som Søren, der er i et forhold med seriens hovedkarakter, Nanna, som har problemer med at opnå en orgasme. (PR-foto).
I "Killjoy" spiller Gustav Dyekjær Giese rollen som Søren, der er i et forhold med seriens hovedkarakter, Nanna, som har problemer med at opnå en orgasme. (PR-foto).

Prioritere egen seksualitet

Med "Killjoy" håber serieskaberne, at flere kvinder vil prioritere deres egen seksualitet.

- Vi håber at inspirere piger og kvinder i alle aldre til at sætte deres egen nydelse på dagsordenen. Tage deres plads og gå på opdagelse med dem selv - alene eller sammen med andre, lyder det fra Emma Sehested Høeg og Jennifer Vedsted Christiansen.

"Killjoy" kan ses på TV 2 Play fra den 26. marts og får premiere på TV 2 Echo den 2. april.

Thomas Hwan er en del af det stjenespækkede cast på TV 2's nye serie 'Killjoy', der får premiere i marts. (PR-foto).
Thomas Hwan er en del af det stjenespækkede cast på TV 2's nye serie "Killjoy", der får premiere i marts. (PR-foto).
- Vi er opdraget til at forstå sex som ren penetration, men det er der bare ikke særligt mange kvinder, der kommer af. Det er jo helt fucked up, og det vil vi gerne sætte fokus på, siger instruktør Jennifer Vedsted Christiansen om budskabet i 'Killjoy'. (PR-foto).
- Vi er opdraget til at forstå sex som ren penetration, men det er der bare ikke særligt mange kvinder, der kommer af. Det er jo helt fucked up, og det vil vi gerne sætte fokus på, siger instruktør Jennifer Vedsted Christiansen om budskabet i "Killjoy". (PR-foto).
Powered by Labrador CMS