Kræftfremkaldende stof i populære madvarer

De potentielt kræftfremkaldende svampegiftstoffer aflatoksiner findes i en række populære fødevarer.

I en række fødevarer er der risiko for, at man kan støde på aflatoksiner. KLIK VIDERE OG SE DE FORSKELLIGE FØDEVARER. Arkivfoto.
I en række fødevarer er der risiko for, at man kan støde på aflatoksiner. KLIK VIDERE OG SE DE FORSKELLIGE FØDEVARER. Arkivfoto.
Offentliggjort Sidst opdateret

Aflatoksiner er en type af svampegifte, som man kan risikere at indtage gennem forskellige fødevarer.

Ifølge Fødevarestyrelsen er aflatoksiner kræftfremkaldende, og man skal begrænse indtaget af giftstofferne så meget som muligt.

Aflatoksiner kommer, hvis en given høst bliver angrebet af skimmelsvamp. Danskproducerede fødevarer har ikke risiko for, at der udvikles aflatoksiner, da giftstofferne typisk kun opstår i tropisk og subtropiske egne ifølge Fødevarestyrelsen.

Aflatoksiner kan typisk findes i for eksempel nødder og tørrede figner.

“Det vil ofte kun være fx nogle af fignerne i et parti, som er forurenede, mens hovedparten af fignerne kan være i orden,” skriver Fødevarestyrelsen på dens hjemmeside.

I galleriet ovenfor kan du se, hvilke fødevarer du skal være særligt opmærksom på i forhold til aflatoksiner.

Powered by Labrador CMS