Konservativ Olsen foretrækker små slutrunder

Landstræner Morten Olsen. Foto: Per Kjærbye/Scanpix.
Offentliggjort Sidst opdateret

Landstræner Morten Olsen er godt tilfreds med, at man ikke har tænkt sig at udvide EM- og VM-slutrunderne.

Selv om Danmarks chance for at kvalificere sig til de store fodboldslutrunder forøges med flere deltagende nationer – som ved næste års EM i Frankrig – så ønsker landstræner Morten Olsen ikke en udvidelse af slutrunderne.

Derfor er landstræneren godt tilfreds med, at det internationale fodboldforbund, Fifa, for nylig valgte ikke at udvide antallet af VM-deltagere fra 32 til 40 eller mere ved hverken VM i 2018 eller 2022.

Og han er også tilfreds med, at Europa bevarer de nuværende 13 pladser ved VM-slutrunder.

– Det er altid en diskussion, hvor man træder nogle andre over tæerne. Men det er klart, at hvert kontinent kæmper for sit.

– Men der, hvor fodbolden foregår, er jo i Europa. Mange af de sydamerikanske og afrikanske spillere spiller i Europa.

– Det er i Europa, at fodbolden bliver præget, og trenden bliver lagt. Det er en varm kartoffel, og det er politiske beslutninger, siger Olsen.

Allerede inden forslaget blev taget af bordet af Fifa, mente landstræneren, at VM-feltet var rigeligt stort, og han har heller aldrig været fortaler for udvidelsen af EM fra 16 til 24 nationer.

– Det var en dårlig idé at udvide antallet af VM-deltagere. Jeg synes også, det var en dårlig idé, at der skulle 24 nationer med til EM.

– Jeg synes, man devaluerer slutrunderne til fordel for en del lande, som får lov til at lugte til det. Det bliver større og større efterhånden. Men bliver det mere eksklusivt?

– Tanken bag det er, at der er flere hold, der er blevet bedre. Eller i hvert fald sværere at slå. Sådan er det også i vores EM-kvalifikation, så deri har dem, der siger, der skal flere med, ret. Men jeg er lidt konservativ, hvad det angår, forklarer Olsen.

– Da vi var med i 80’erne, var vi kun otte hold, det var måske for få hold. Det er der også til U21-EM. Det burde måske være 16. Men det handler om at finde en balance. 16 hold er fint.

– Flere deltagere giver chancen til flere andre hold. Og der er større kvalitet end tidligere, flere lande er blevet bedre, så det argumenterer for, at det er ok med flere hold.

– Men efterhånden er det jo halvdelen af Europa, som er med ved en slutrunde, påpeger Olsen.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS