Kommune truer med at trække ansatte i løn

Forsøger at presse de ansatte til at følge coronavirus-vejledning.

Det kan blive dyrt for ansatte i Tønder Kommune, når de vender hjem fra en sviptur over grænsen. Arkivfoto: Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

Er du ansat i Tønder Kommune og glad for en sviptur til Tyskland efter billige bajere eller for at besøge familie eller venner på den anden side, så er der dårligt nyt. Du skal i hvert fald vænne dig til ikke at gøre det i en periode – med mindre du vil trækkes i løn.

JydskeVestkysten skriver, at Tønder Kommunes økonomiudvalg har vedtaget en tolkning af de gældende rejsevejledninger fra Udenrigsministeriet. Det betyder kort fortalt, at de ansatte i kommunen bliver sendt på tvungen 14 dages karantæne, hvis de vender retur fra Tyskland.

Det bliver ikke overraskende 14 dage uden løn, skriver avisen. Reglen har været gældende siden 9. november.

– I Tønder Kommune efterlever vi myndighedernes opfordringer og vejledninger, siger borgmester Henrik Frandsen til avisen.

Anbefales eller kræves

Det er Udenrigsministeriet, der i Danmark står for at udarbejde de såkaldte rejsevejledninger. De laves på baggrund af lokale smittetal. Hvis et land har mere end 30 smittede per 100.000 indbyggere som gennemsnit for 14 dage, er det et såkaldt karantæneland.

Af den grund anbefaler sundhedsmyndigheder, at danskere, der vender hjem fra et sådan land, går i 14 dages selvisolation. Altså en reel karantæne. Der er tale om en anbefaling og ikke et krav, men det er her, kommunen i syd nu træder et skridt videre.

Liberal Alliances Claus Hansen stemte imod forslaget om en lokal skærpelse i Tønder, og han krævede sagen til debat på byrådsmødet. Det kommer den så torsdag.

Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Tyskland, fordi Tyskland ikke opfylder kriterierne for lave smittetal i modellen for rejsevejledninger for EU- og Schengenlande, og fordi der er indført indrejserestriktioner for rejsende fra Danmark“, skriver Udenrigsministeriet i øvrigt om Tyskland.

Powered by Labrador CMS