Kommentator: R er dagpengene-desperate
De Radikale placerer sig i sårbar position, når partiet anklager SF og Enhedslisten for at lyve om dagpengetal
Det ligner en desperat handling, at De Radikales næstformand, uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen, onsdag påstår, at SF og Enhedslisten lyver, når partierne taler om, at op imod 40.000 mennesker er “faldet ud” af dagpengesystemet.
Det vurderer politisk kommentator og chefredaktør på Fyns Amts Avis, Troels Mylenberg.
– Udmeldingen ligner en desperado-handling fra De Radikale, som godt kan se, at man er ved at blive presset på det her spørgsmål, som man har holdt så sindssygt hårdt fast i tre år. De Radikale plejer at have mere overskud end et desperat angreb, siger han til Ritzau og uddyber:
– Det sidste, man kan gøre, er at sige, at andre lyver, for hvad er så næste argument? Der er jo de facto røget 40.000 personer ud af dagpengesystemet. Nogle har måske fået arbejde, men når jeg siger, at det er desperat, er det fordi, at De Radikale åbenbart føler sig så pressede, at de forsøger at få det til at se ud som om, at Enhedslisten og SF maler det meget værre op, end det er.
Onsdag udtaler Sofie Carsten Nielsen til Berlingske, at det er “decideret forkert”, når “nogle taler om, at 40.000 falder ud af dagpengesystemet.”
Den radikale minister mener, at der er tale om en løgn, fordi kun cirka 10 procent af de 40.000 personer, der har mistet dagpengeretten, står helt uden forsørgelse.
Troels Mylenberg ser det dog som et tegn på, at SF og Enhedslisten har vundet dagsordenen.
Sofie Carsten Nielsens angreb på venstrefløjen er samtidig en offensiv måde at håndtere situationen på i forhold til det politiske bagland op til partiets landsmøde i weekenden, mener kommentatoren.
– Man skal ikke underkende signalet til de dele af det radikale bagland, som har det lidt skidt med, at man har været med til at sende mange mennesker ud af systemet. Med det her siger hun: Bare rolig, vi har gjort det rigtige og ikke smidt folk i den sociale massegrav, siger Troels Mylenberg.
Ifølge de nyeste tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har godt 41.000 personer mistet retten til dagpenge siden januar 2013. Når man trækker personer fra, der for eksempel har fået et lønnet job eller er kommet på SU, efterløn, kontanthjælp eller sygedagpenge, er der 4700 personer tilbage, der står helt uden forsørgelse.
/ritzau/