Kokain-kendisser på stribe: Se dem her

Søndag kom det frem, at Hugo Helmig er - eller var - kokainmisbruger. Han er dog ikke den eneste kendis, der har haft problemer med det hvide pulver.

Offentliggjort Sidst opdateret

Søndag kom det frem, at musikeren og sangeren Hugo Helmig var så påvirket af kokain, at Østjyllands Politi måtte lade den 20-årige overnatte i detentionen. Han var ganske simpelt ikke i stand til at tage vare på sig selv.

Men han er – langt fra – den eneste kendis, der har haft næsen i pulveret.

Kan du huske nogle af dem? Ellers kan du klikke dig gennem galleriet over artiklen.

20-årige Hugo Helmig – og hans sange – har de sidste par år været på mange danskeres læber.

Han selv har været afhængig af kokain. En afhængighed han er i behandling for, men fredag efter en koncert gik det altså galt igen.

Hugo Helmigs manager Jakob Sørensen fortæller til Ekstra Bladet., at hans klient ikke blev anholdt, men taget i forvaring af politiet, da han var ude at stand til at tage vare på sig selv.

– Hugo er i løbet af det sidste år faldet i et par gange med at tage kokain, og det har vi sammen med ham taget hånd om. Han startede i behandling i starten af det her år, og alt er faktisk gået rigtig godt. Han har udsendt en plade, men det, der sker i går (fredag. red), det er, at han falder i igen, siger Jakob Sørensen til Ekstra Bladet.

Mandag undskyldte unge Helmig så over for sine fans.

Vil du vide mere?

Ønsker du at vide mere om coke, eller kokain, som det ret beset bør kaldes, kan vi fortælle, at Videnskab.dk har talt med Claus Juul Løland, lektor og ph.d fra Institut for Neurovidenskab og Farmakologi ved Københavns Universitet, om kokain.

Han fortæller, at kokainmisbrug kan føre til alverdens ulykker, herunder underernæring, skizofrene tendenser samt forfølgelsesvanvid. Blandt de mere håndgribelige konsekvenser er der den, at de små glæder i livet holder op med at være glæder.

Hvor de fleste af os kan glæde sig over et stykke chokolade eller sex, vil en kokainmisbruger være kold over for den slags.

– Når man dyrker sex, bliver belønningscentret i hjernen stimuleret. Det udløser en masse dopamin, som føles dejligt for hjernen. Hvis man i forvejen har et højt niveau af dopamin i hjernen på grund af kokain, kan det have den effekt, at man ikke synes, at sex er fantastisk længere. I starten vil man kunne tage en smule kokain og så stadigvæk få noget ud af sex. Men hvis misbrugeren ikke tager kokain, vil personen ikke få særlig meget ud af sex, og derfor bliver kokain et nødvendigt onde, har Claus Juul Løland fortalt, ifølge Videnskab.dk.

Behandlingsformer

Ifølge hjemmesiden Unge og Rusmidler, der drives af Københavns Kommune, kan man læse, at psykiatriske afdelinger på danske sygehuse kan behandle de bivirkinger, der følger med et kokainmisbrug, og at en misbruger, om det så er kendte danskere på coke eller en tilfældig borger, herefter skal arbejde med at forebygge tilbagefald, så man ikke ender med at tage kokain igen.

Kilder: 

Ekstra BladetBerlingskeBT – Se og HørFemina –  Avisen.dkEkstra BladetBTBT

Powered by Labrador CMS