Kø og uheld: Motorveje sejler væk

Der er tung regn og trafik flere steder i landet.

Offentliggjort Sidst opdateret

OPDATERING 16.40:

DMI har et risikovarsel ude om vanskeligt vejr, der gælder det meste af landet. Her er Lolland-Falster, Bornholm og det meste af Vendsyssel eneste undtagelser.

Vejdirektoratet melder stadig om risiko for aquaplaning på flere østjyske motorveje. På flere broer advares der om kraftig vind.

Se video på Localeyes.dk

Artiklen fortsætter efter videoen.

På motorvejene nord for Kolding er der fortsat 20 minutters ekstra køretid i begge retninger.

ORIGINALARTIKEL:

Hvis du er en af de mange danskere, der har fyraftenen stående som et pejlemærke i mørket på en grå fredag, så skal du måske overveje at blive på jobbet lidt længere eller finde en alternativ rute hjem.

Der er nemlig lige nu kraftigt regnfald over store dele af landet – og det har resulteret i, at motorvejen flere steder i landet har forvandlet sig til en vandrutschebane af karat.

– Der falder en del regn i Østjylland lige nu og særligt Aarhus er ramt af våde veje, oplyser vagthavende hos Vejdirektoratet Nicholas Petersson til Newsbreak.dk.

Hvis man alligevel skal ud på motorvejen omkring Aarhus, så må man væbne sig med mere tålmodighed end vanligt.

– Der er op til 20 minutter forlænget rejsetid lige nu, forklarer den vagthavende.

Problematisk vejr

Men det er ikke kun ved Aarhus, at den er galt med vejret.

På Silkeborgmotorvejen i østgående retning mellem Hårup og rasteplads Silkeborg Motorvejen Øst er der også vandt på vejen. Her er der mulighed for aquaplaning, oplyser Vejdirektoratet videre.

Derfor bliver trafikanter også opfordret til at sænke hastigheden og køre efter forholdene.

Ved Haderslev S og Haderslev N afkørslerne kan Vejdirektoratet også oplyse, at der netop nu er kraftig regn, som betyder, at der er risiko for aquaplaning.

– Det er jo en god travl eftermiddags myldertid, som regnen rammer i. Derfor vil man opleve kø og forsinkelser, oplyser Nicholas Petersson til Newsbreak.dk.

På Fyn meldes der om kraftig vind, der vil vare ved helt til i nattetimerne, som betyder, at man skal være opmærksom, hvis man vil passere Svendborgsundbroen eller Langelandsbroen.

Powered by Labrador CMS