Kina med ny corona-melding

WHO har bedt Kina om dele mere covid-19-data

Covid-19 blev første gang registreret i Wuhan i Kina i 2019. Senere blev der tale om en global sundhedskrise. Billedet er fra den kinesiske Hubei-provins i august 2021.
Offentliggjort Sidst opdateret

Kina forsvarer sin deling af covid-19-data

Kina hævder at have delt covid-19-oplysninger uden tilbageholdenhed.

WHO har bedt om mere data for at forstå sygdommens oprindelse bedre.

Kina siger, at de straks delte information med WHO og det internationale samfund.

WHO kritiserede tidligere Kina for manglende gennemsigtighed under pandemien.


Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Kina har delt oplysninger om covid-19 "uden at holde noget tilbage".

Det siger landets udenrigsministerium, efter at Verdenssundhedsorganisationen (WHO) endnu en gang har bedt Kina om at dele mere data for at blive klogere på, hvordan sygdommen opstod.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Delte straks

Covid-19 blev første gang registreret i den kinesiske millionby Wuhan i 2019.

Senere blev der tale om en global sundhedskrise med millioner af dødsfald og smittetilfælde samt omfattende nedlukninger.

Fra kinesisk side lyder det, at landet for fem år siden straks delt "epidemiske oplysninger og viral gensekventering med WHO og det internationale samfund".

Holdt intet tilbage

Det siger Mao Ning, der er talskvinde i landets udenrigsministerium.

- Uden at holde noget tilbage, delte vi vores erfaring med forebyggelse, kontrol og behandling, har hun sagt til journalister ved en pressebriefing.

Ifølge WHO er der registreret over 760 millioner covid-19-tilfælde og 6,9 millioner dødsfald på verdensplan. Det skriver Reuters.

Kritiserede Kina

I løbet af pandemien kritiserede WHO gentagne gange de kinesiske myndigheder for manglende gennemsigtighed og samarbejde.

I 2021 tilbragte et hold ledet af WHO flere uger i og omkring Wuhan og sagde, at virussen sandsynligvis var blevet overført fra flagermus til mennesker via et andet dyr.

Dog var yderligere forskning nødvendig, lød det.

Væk fra Kina

Kina har udtalt, at yderligere besøg ikke var nødvendige, og at jagten på tidlige smittetilfælde bør udføres i andre lande, skriver Reuters.

Talskvinde Mao Ning tilføjer desuden, at WHO's internationale eksperter gentagne gange har sagt, at de "under deres besøg i Kina tog alle de steder hen, de ville, og mødte alle de mennesker, de ønskede at se."

Aktiv indsats

Hun har også udtalt, at Kina er "villig til at fortsætte med at arbejde med forskellige parter for at fremme global videnskabelig oprindelsessporing og til at gøre en aktiv indsats for at forhindre potentielle infektionssygdomme i fremtiden".

Powered by Labrador CMS