Kina fordømmer hackerangreb på film

Newspaq
Offentliggjort Sidst opdateret

Kina, som er det eneste store land, der er allieret med Nordkoreas regime, tager afstand fra hackerangreb.

Kina siger, at det er modstander af alle former for cyberangreb, men de kinesiske ledere har ikke fordømt hackingen af filmstudiet Sony Pictures og filmen “The Interview”.

Den kinesiske udenrigsminister, Wang Yi, understreger i en samtale med sin amerikanske kollega, John Kerry, i en samtale med sin amerikanske kollega, John Kerry, at Kina er modstander af alle former for cyberangreb og cyberterrorisme.

– Kina modsætter sig alle lande eller enkeltpersoner, som anvender cyberangreb mod en tredje part, hedder det i erklæring fra det kinesiske udenrigsministerium efter mødet mellem Wang Yi og John Kerry.

Erklæringen nævner ikke Nordkorea direkte.

USA siger, at Nordkorea, som er Kinas allierede, står bag angrebet.

Kina er det eneste store land, der er allieret med Nordkoreas regime, og kineserne spiller en centrale rolle for, hvordan USA vil reagerer over for Nordkorea.

USA har tidligere også beskyldt Kina for at stå bag omfattende hacking og industrispionage.

USA mener, at Nordkorea stod bag hackerangrebet mod filmgiganten Sony Pictures 25. november, som blev gennemført for at standse komedien “The Interview”.

USA’s præsident, Barack Obama, har lovet “passende reaktioner” over for Nordkorea i sagen.

– Nej, jeg tror ikke, det var en krigshandling. Jeg tror, det var cybervandalisme, der var meget dyrt, meget omkostningsfuldt. Vi tager det meget alvorligt, sagde Obama til CNN søndag. Det amerikanske forbundspoliti, FBI, gav fredag officielt Nordkorea skylden for at stå bag det opsigtvækkende cyberangreb, hvor en hackergruppe kaldet Guardians of Peace truede med at angribe biografgængere, hvis filmen blev vist.

I truslerne var en direkte henvisning til terrorangrebet i USA 11. september 2001.

USA har angiveligt henvendt sig til Kina for at søge hjælp til at blokere for Nordkoreas mulighed for at lancere de såkaldte cyberangreb. Det ses som første skridt i Barack Obamas løfte om det, han kalder for “passende reaktioner”, som han lovede fredag.

FN’s Sikkerhedsråd skal diskutere situationen i Nordkorea mandag. Temaet er menneskerettigheder, men diskussionerne kan også komme til at dreje sig om “cyberterrorisme” efter dataangrebet. /ritzau/Reuters

Powered by Labrador CMS