Kemikalietanker fra Mærsk kolliderer og sprænger læk

Foto: Dustin Williams/Scanpix.
Offentliggjort Sidst opdateret

Der lugtede kraftigt af benzin omkring Houston mandag aften, efter at kemikalietankskibet Carla Mærsk blev påsejlet i tåge af et fragtskib fra Liberia.

Ingen personer menes at være kommet til skade ved sammenestødet, men Mærsk-skibet havde 26 millioner liter MTBE i tankrummet – et produkt der tilsættes til benzin for at forhøje oktanværdien – og den miljøskadelige væske lækkede fra tre af skibets tankrum og ud i vandet.

Det tog 90 minutter at stoppe lækagen af den miljøskadelige væske, og der er ikke overblik over hvor meget, der nåede at løbe ud.

Kanal blev lukket

Houston-kanalen, som forbinder havnen i millionbyen af samme navn med den Den Mexikanske Golf blev straks lukket i begge retninger, og kystvagten sendte helikoptere i luften for at kigge efter kemikalieudslippet.

»Når dette kemikalie er i flydende form, flyder det på vand og er giftigt for både mennesker og dyr, men man kan lugte det længe inden, man når forgiftningsniveasu, så vi opfordrer alle på vandet til at blive væk fra områder, hvor man kan luigte udslippet,« sagde repræsentanter for den amerikanske kystvagt ifølge USA Today.

Beboere blev bedt om at gå indendøre

I Morgans Point, som er byen tættest på ulykkesstedet blev 300 beboere bedt om at søge ly indenfor, lukke døre og vinduer og slukke for eventuelle air condition-anlæg.

Billeder frigivet af kystvagten viser kraftig skade på siden af Carla Mærsk, som blev lagt for anker straks efter ulykken.

Powered by Labrador CMS