Kastreret hund? Det skal du være opmærksom på
Hvis din hanhund er blevet kastreret, er der en række ting, som du skal være særligt opmærksom på.
Der kan være mange grunde til, at din hanhund skal kastreres. Først er det altid en god idé at spørge din dyrlæge til råds, inden du tager den endelige beslutningen.
Før du tager beslutningen om det, skal du dog sætte dig ind i, hvad det kan have af betydninger for din hund.
For faktisk kan det have store konsekvenser for menneskets bedste ven.
Årsager til kastration
Oplever du, at din hanhund begynder at strejfe, virker stresset eller tisser i hele huset, på trods af at du har trænet renlighed med ham, så kan det være, at du skal overveje kastration.
Én af de hyppigste grunde til, at hanhunde bliver kastreret er ifølge Kastration Hund, at den får færden af skulle parre sig. Det kan betyde, at du ikke kan have dit ben eller dine puder i fred.
Derudover kan det også være løsningen, hvis din hund strejfer, strinter i hjemmet, har dominerende adfærd, eller hvis din hunds testosteron niveau er så højt, at den har svært ved at koncentrere sig om sin træning i teenageårene.
Forebygger sygdom
En anden grund til at overveje kastration er, at det faktisk kan forebygge eller behandle visse sygdomme.
Særligt kan det være en løsning for hunde, der er kryptorkide. Hos kryptorkide hunde er begge testikler ikke faldet ned i pungen.
Artiklen fortsætter efter videoen
Når det ikke sker, er hanhunde i større risiko for at udvikle kræft i den testikel, der ikke er faldet ned i pungen. Dermed kan kastration forebygge testikelkræft.
Desuden kan det også afhjælpe en forstørret prostata og forhudsbetændelse.
Bivirkninger ved kastration
Der følger flere bivirkninger med, hvis du vil kastrere din hanhund. Dem skal du være meget opmærksomme på som hundeejer.
Desuden er der også mange hensyn at tage i den første tid efter kastrationen.
I galleriet ovenfor kan du læse om alt det, du skal være opmærksom på, hvis du har en hanhund, der er kastreret eller skal kastreres.