Karina Adsbøl bliver udvalgsformand

Karina Adsbøl (DF) bliver udvalgsformand. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)
Offentliggjort Sidst opdateret

Dansk Folkepartis lokale Folketingsmedlem, Karina Adsbøl, har fået en af de otte udvalgsformandsposter som partiet har fået efter Folketingsvalget i sidste måned.

Karina Adsbøl er blevet formand for § 71 Udvalget. Folketingets 71-tilsyn fører tilsyn med behandlingen af bl.a. tvangsindlagte psykiatriske patienter, tvangsanbragte børn og demente der bliver tilbageholdt på et plejehjem. ”§71” referere til den paragraf i Grundloven hvor der står, at ”behandlingen af administrativt frihedsberøvede personer, undergives et af Folketinget valgt tilsyn”.

– Det er for mig en drøm af en formandspost. I Folketinget har jeg haft stor fokus på anbragte børn, og de børn der er kommet i klemme i systemet, samt de mennesker der ikke altid kan tage vare på sig selv. De opgaver som § 71 udvalget tager sig af, er netop nogle af de mennesker der har det sværest. Jeg glæder mig meget til arbejdet og de store udfordringer som ligger i det. Og som en del af arbejdet tager vi også på anmeldte og uanmeldte besøg på blandt andet psykiatriske afdelinger, siger Folketingsmedlem Karina Adsbøl og fortsætter:

– En af mine fornemmeste opgaver bliver at løfte hele området, herunder mindske tvang i psykiatrien, herunder fokus på overmedicinering. Derudover trænger hele anbringelsesområdet til et løft. Børnene skal høres og barnets reform skal overholdes. Jeg ser frem til et tværfagligt samarbejde, sammen med resten af Folketingets partier.

Dansk Folkeparti fordeler først ordførerposter og udvalgsposter på et møde i september. Men allerede nu er formandsposter altså fordelt.

Powered by Labrador CMS