Kapret fly tvunget ned i lufthavn

Et fly fra Egyptair er tirsdag morgen blevet kapret og tvunget til at lande i Larnace-lufthavnen på Cypern, skriver flere medier.

Offentliggjort Sidst opdateret

Et egyptisk passagerfly er blevet kapret, og er tirsdag morgen landet i lufthavnen ved byen Larnaca på Cypern. Det skriver flere internationale medier.

Ifølge nyhedsbureauet AP er der ifølge cypriotiske myndigheder mistanke om, at der er en bombe ombord på flyet, der var på vej fra Alexandria til Cairo, da en eller flere bevæbnede flykaprere altså overtog kommandoen og fik flyet til at ændre rute

Truede med selvmordsbælte

– Vores fly MS181 er blevet kapret. Vi vil snart udsende en officiel erklæring, skriver Egypt Air på Twitter.

Flykapreren truede angiveligt piloten med at detonere sit selvmordsbælte og tvang dermed piloten til at lande i lufthavnen i byen Lanarca på Cypern klokken 8.50 lokal tid, skriver Ritzau.

Politiet er blevet bedt om at holde sig væk fra flyet på grund af frygten for sprængstof.

Over 50 ombord

Der er tale om et Airbus A320-fly fra selskabet Egyptair.

De første meldinger lød på, at der var over 80 personer ombord på flyet, men ifølge Reuters, har den statslige cypriotiske radio oplyst, at der er 55 passagerer og syv besætningsmedlemmer ombord på flyet.

Ifølge AP har flykaprerne tilladt kvinder og børn at forlade flyet, og de skulle klokken lidt i ni være på vej ud af flyet. Der er altså en form for forhandlinger i gang med kaprerne, men ifølge flere medier, er kaprerne ikke kommet med nogen konkrete krav eller oplyst, hvorfor de har kapret flyet,

AP skriver også, at en anonym kilde hos de cypriotiske oplyser, at der “lader til at være mere end en kaprer”. Kilden oplyser også, at kaprerne ikke umiddelbart har fremsagt nogen krav, udover at nogle politibiler skulle fjerne sig fra flyet.

Larnaca-lufthavnen er lukket for al lufttrafik.

Artiklen opdateres…

Powered by Labrador CMS