Juli gav grænsehandel-rekord: Nu vil DF fjerne afgiften på øl

Grænsehandlen skal bekæmpes ved at sløjfe den danske afgift på øl, mener Dansk Folkeparti. Arkivfoto: Colourbox.
Offentliggjort Sidst opdateret

Væk med afgiften på øl i de danske butikker. Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis skatteordfører, Dennis Flydtkjær (DF), til Jydske Vestkysten efter en rekordstor omsætning for grænsehandlen i juli måned.

»Hvis det går så godt for grænsehandlen, så er vi nødt til at tage yderligere initiativer for at begrænse den. Vi vil gerne fjerne afgiften på øl helt, hvis vi kan finde pengene til det, og spiritus og vin er også noget af det, folk kører efter,« siger Dennis Flydtkjær til avisen.

Også Venstres skatteordfører, Louise Schack Elholm (V), er ifølge TV Syd klar til at skære i grænsehandlen.

Forslaget møder desuden opbakning fra den liberale tænketank Cepos.

»Det giver god mening at lette ølafgiften på finansloven. Der er en betydelig grænsehandel med øl, og blandt andet derfor kan man med fordel lette og muligvis fjerne ølafgiften,« siger cheføkonom i tænketanken Mads Lundby Hansen i en skriftlig kommentar til Berlingske Nyhedsbureau.

Lille gevinst

Sidst, afgiften blev ændret, var 1. juli 2013, da politikerne fjernede 15 procent. Og den økonomiske gevinst ved at beholde ølafgiften er ifølge Mads Lundby Hansen lille.

»Den indbringer kun godt 900 millioner kroner. Derfor er det i princippet overkommeligt at halvere eller fjerne afgiften,« siger han.

Der er dog et lille men, når det kommer til DFs forslag om at skrotte afgiften på øl:

»Ifølge EU-reglerne må der ikke være for stor forskel mellem øl- og vinafgiften. Det tilsiger, at man også skal sænke vinafgiften. Det kan man også med fordel gøre, da der også her er grænsehandel og en pæn selvfinansieringsgrad,« tilføjer Mads Lundby Hansen, der også lufter tanken om at sænke spiritusafgiften.

Powered by Labrador CMS