Jøder: Beskyttelse blev ikke bedre efter Hebdo-angreb

Foto: LEONHARD FOEGER /Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

Formanden for det Jødiske Samfund mener ikke, at beskyttelsen omkring jødiske insitutioner blev forbedret efter angrebene i Paris

Beskyttelsen af de danske jøder blev først forhøjet efter weekendens angreb i København og ikke allerede efter massakren i Paris den 12. januar, som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) ellers har sagt. Det siger formanden for Det Jødiske Samfund, Dan Rosenberg Asmussen ifølge Jyllands-Posten.

Formanden mødtes kort efter angrebet i Paris med justitsminister Mette Frederiksen (S) for at tale om behovet for en gennemgang af jødernes sikkerhed.

»Siden er der faktisk ikke sket noget. Der er ikke sket en ændring. Jeg har ikke nogen viden om, at der er sket en forhøjelse af sikkerhedsniveauet,« siger han til avisen.

Det stemmer ikke helt overens med statsministerens udtalelser på et pressemøde mandag for den internationale presse, der spurgte ind til, hvorfor det har taget den danske regering så lang tid at øge bevogtningen. Her afviste statsministeren kritikken og fortalte, at beskyttelsen af den jødiske synagoge er blevet styrket efter angrebene i Paris.

Men det er ikke noget, som jøderne har bemærket ifølge Dan Rosenberg Asmussen. Han konstaterer, at bevogtningen først blev øget, efter skyderiet begyndte på Østerbro i lørdags.

Det har ikke været muligt for avisen at få en kommentar fra statsministeren om sagen, og justitsminister Mette Frederiksen ønsker af sikkerhedsmæssige grunde ikke at sige noget om jødernes konkrete beskyttelse, skriver Jyllands-Posten.

Powered by Labrador CMS