Jimmy Fallon 50 år

Det startede med et interview med Robert De Niro. 16 år senere er Jimmy Fallon, der torsdag fylder 50 år, blevet en af de største amerikanske tv-værter.

Offentliggjort

Sveden piblede ned ad ryggen på Jimmy Fallon, da han første gang satte sig bag skrivebordet på det ikoniske "Late Show"-fjernsynsprogram, hvor han havde inviteret skuespilleren Robert De Niro til interview.

Enden eller starten

Det meste af interviewet var aftalt på forhånd. De to havde sågar filmet en sketch til brug i programmet. Og alligevel var det, som om det ikke fungerede.

Svarene fra De Niro var korte, uinteressante. Programmet sneglede sig afsted i halvt tempo.

Hvordan mon legender som Jay Leno og Johnny Carson havde båret sig ad med at give det klassiske amerikanske format liv i årevis?

- Det her kan gå begge veje. Han er lige der, og jeg er lige her. Det her kan gå begge veje. Det kan blive enden på min karriere, lød det inde i hovedet på ham, har Jimmy Fallon senere fortalt i et interview med magasinet Rolling Stone, hvor han beskriver oplevelsen.

Torsdag 19. september fylder tv-værten 50 år.

Interviewet med den italiensk-amerikanske newyorker blev ikke enden, men startskuddet på en imponerende karriere i den ærkeamerikanske tradition, som talkshows udgør i USA.

Opvækst i New York 

Fallon blev født som James Thomas Fallon i Brooklyn i den amerikanske storby New York City. Jimmy er det joviale kælenavn, som ofte tilfalder drenge med navnet James.

Hans far, James, gjorde tjeneste i Vietnamkrigen og sang doo-wop, en slags forgænger til barbershop-kvartetterne, men uden butterfly og hat, på gaden i New York, inden Jimmy kom til verden.

Hangen til underholdning endte med at gå i arv, og allerede i teenageårene var Jimmy Fallon som besat af komedie.

Han sad som limet til skærmen, når hans forældre lod ham se det legendariske program "Saturday Night Live" - dog med de mere sjofle segmenter skåret fra.

I 1995 droppede han ud af sin universitetsuddannelse og flyttede til Los Angeles, USA's underholdningsindustris ubestridte højborg. Han dyrkede improviseret standupcomedy og blev kendt for sine gode parodier på kendte komikere.

I 1998 gik barnedrømmen i opfyldelse.

Starten på drømmen

Fallon sikrede sig en plads på redaktionen på "Saturday Night Live".

I de efterfølgende år skrev han sig ind som et af produktionens mest populære medlemmer, særligt for sit gode samspil med den amerikanske manuskriptforfatter og komiker Tina Fey.

I 2008 fik Fallon debut på "Late Night" i det førnævnte interview med Robert De Niro.

Efter seks år rykkede han helt frem i primetime, da han fik rollen som vært i "The Tonight Show", det største af alle USA's talkshows.

Lige siden har han igennem ti år mejslet sit navn ind i USA's stolte fjernsynstradition.

Ud over underholdningsindustriens allerstørste skuespillere og musikere har han interviewet ekspræsidenterne Donald Trump og Barack Obama.

Privat danner Jimmy Fallon par med Nancy Juvonen, som han giftede sig med i 2007. Parret har to døtre.

Jimmy Fallon er i dag en af de største tv-værter i USA's klassiske talkshowformat. Torsdag fylder han 50 år. (Arkivfoto). - Foto: Scott Keeler/Ritzau Scanpix
Powered by Labrador CMS