Jernhesten fylder 200 år: Her er reglerne for cyklister
Cyklen, der mandag fylder 200 år, er et særdeles populært transportmiddel i Danmark. Men har du egentlig helt styr på reglerne, når du cykler i trafikken?
Man kan som bekendt få bøder for mange ting, når man færdes i trafikken, og det gælder også, når man suser afsted på sin tohjulede jernhest.
Cyklen fylder mandag 200 år, og det pedaldrevne transportmiddel er fortsat særdeles populær. Da den tyske baron Karl von Drais tog verdens første cykeltur på sin selvbyggede ”Draisine” den 12. juni 1817 var der naturligt nok ikke nogen regler for at køre på cykel. Men i dag har vi gennemreguleret cykling, så man som cyklist skal være opmærksom på en lang række regler, man skal overholde, hvis man ikke vil udsætte sig selv og andre for farlige situationer i trafikken – eller risikere at få en bøde.
Faktisk er der rigtig mange ting, der er ulovligt at gøre med sin cykel på offentlige veje, og bøderne kommer i flere forskellige størrelser. I galleriet ovenfor har vi samlet en oversigt cykelforseelserne, der kan give en bøde. Klik igennem og få blandt andet svar på, hvad det kan koste i bøde at slippe pedalerne med fødderne, om man kan få en bøde – eller ligefrem et klip i kørekortet – for spirituskørsel på cykel, og om det kan give en bøde, hvis cyklen mangler en ringeklokke.