-Jeg er stoppet med at gå op i andres meninger

Ibi Støving sætter sig i klaskehøjde i alt, hvad hun laver, og hun er stoppet med at gå op i, hvad andre tænker om det. Noget, hun lærte på randen af livet

Mens Ibi Støving lå indlagt med dobbeltsidet nyresvigt, lovede hun sig selv, at hvis hun overlevede, så ville hun genoptage skuespillet. Det har hun gjort, og i dag arbejder hun også med sine andre kreative sider - blandt andet er hun i gang med at skrive på en tv-serie, hun håber, kan blive til virkelighed. - Jeg sørger for at spille på andre tangenter i mit liv end kun at lave fjernsyn.
Mens Ibi Støving lå indlagt med dobbeltsidet nyresvigt, lovede hun sig selv, at hvis hun overlevede, så ville hun genoptage skuespillet. Det har hun gjort, og i dag arbejder hun også med sine andre kreative sider - blandt andet er hun i gang med at skrive på en tv-serie, hun håber, kan blive til virkelighed. - Jeg sørger for at spille på andre tangenter i mit liv end kun at lave fjernsyn.
Offentliggjort Sidst opdateret

Ibi Støving påtager sig en ambassadørrolle i alt, hun er med i.

Som tv-vært på programmet "Date mig nøgen" har hun vandret splitternøgen over danskernes søndagsunderholdning til "Zulu Awards".

Og hun har åbnet op om sit sygdomsforløb med dobbeltsidet nyresvigt i programmet "Organer for livet" på DR.

For skal man have en troværdighed over for sit publikum og de mennesker, man arbejder med, må man sætte sig selv på spil og tage ejerskab, mener den 46-årige tv-vært.

- Jeg har Ibi med i alt, hvad jeg laver, siger Ibi Støving.

- Folk vil altid have en mening om en, og man kan ikke være elsket af alle. Det vigtigste er, at man kan stå ved sig selv, siger hun.

Ikke altid de store kampe

Det behøver dog ikke altid være de store kampe, Ibi Støving tager på sin kappe.

Nogle gange er det bare god gammeldags underholdning, der skal til.

I det nye lørdagsshow på TV 2 - "Hvem holder masken" - er hun blot ambassadør for at give folk en pause fra den alvorstunge virkelighed, der har været gennem de sidste år med corona.

- Vi trænger til at være tossede og kigge på tossede ting, hvor vi ikke skal forholde os til særligt meget. Vi skal huske, at vi også er her for bare at blive underholdt og for at grine, siger hun om programmet, der er en dansk version af det oprindeligt sydkoreanske koncept.

Iklædt vilde kostumer

Her skal ti kendte danskere iklædt vilde kostumer synge og danse uden at afsløre deres sande identitet.

Imens fire andre tv-personligheder - entertaineren Peter Frödin, satirikeren Frederik Cilius og skuespillerne Mille Dinesen og Sofie Jo Kaufmanas - skal forsøge gætte, hvem der gemmer sig bag udklædningerne, der blandt andet tæller en æggemad og et dødningehoved.

Med snart to årtiers erfaring som tv-vært er Ibi Støving vant til at tage en maske på, der passer til det arbejde, hun laver.

- Når jeg laver fjernsyn og kører over broen til Jylland, så nytter det jo ikke noget, at jeg påtager mig en københavnerkåbe. For den går bare ikke – især i Jylland, griner hun.

- Så hiver jeg mere fra mine jyske rødder, fordi så føler folk sig mere trygge, siger Ibi Støving, som stammer fra Aarhus.

Den nye i klassen

Den form for tilpasningsevne har Ibi Støving altid haft. Og det kommer måske af, at hun som barn skiftede skole og var den nye i klassen mange gange, fordi familien dengang flyttede meget rundt.

- Det er noget, jeg har haft med mig altid at tænke: "okay, for at jeg ikke bliver deprimeret eller er for meget alene, så lad mig prøve at bruge nogle af de facetter, jeg har, for at passe ind".

- Det var en overlevelsesstrategi. Jeg var også heldig, at jeg kunne lide at være en del af det sociale i klassen, siger Ibi Støving og fortæller, at hun altid har været lidt af en "underholdningstrold".

Som vært på det nye program 'Hvem holder masken' har Ibi Støving vidst lige så lidt om, hvem der gemmer sig under de ti skøre kostumer, som de deltagere, der skal gætte det. Og det er uvant, for en vært plejer at være alvidende. - Nogle gange kan jeg slet ikke huske, hvad jeg skal sige som vært, fordi jeg står og gætter med og tænker: Ej, jeg genkender den stemme!, fortæller Ibi Støving.
Som vært på det nye program "Hvem holder masken" har Ibi Støving vidst lige så lidt om, hvem der gemmer sig under de ti skøre kostumer, som de deltagere, der skal gætte det. Og det er uvant, for en vært plejer at være alvidende. - Nogle gange kan jeg slet ikke huske, hvad jeg skal sige som vært, fordi jeg står og gætter med og tænker: Ej, jeg genkender den stemme!, fortæller Ibi Støving.

Man skal dog holde en balance i at prøve at passe ind. For folk vil altid mene noget om en, uanset hvordan man sætter sig selv i spil.

Derfor kan man lige så godt stå hundrede procent ved, hvem man er.

Alvorligt sygdomsforløb

En læring, Ibi Støving for alvor fik øjnene op for under et alvorligt sygdomsforløb.

I 2015 blev hun indlagt med dobbeltsidet nyresvigt. Og i en periode svævede hun mellem liv og død.

- Da tænkte jeg, at hvis jeg overlever det her, så skal jeg holde op med at gå op i, hvad andre mennesker mener om mig. For det har jeg gjort, siger hun.

Det kan man vitterligt ikke gå op i, når man ligger dér, fortæller Ibi Støving, som i sygdomsperioden brugte meget lidt tid på at fortryde de valg, hun har taget.

I stedet fyldtes hovedet af ting, hun fortrød ikke at have gjort.

- Efter at jeg overlevede nyresvigtet, er jeg bare kommet frem til, at nu gælder det om, at så længe jeg kan være i det, og så længe jeg synes, jeg kan gøre et godt stykke arbejde og komme ud med et budskab, så er jeg ret ligeglad med, hvad andre tænker, siger hun.

- Vi er her kun nu. Og så længe man ikke sårer andre mennesker, så skal man bare sørge for at have det godt med det, man laver, ligegyldigt hvad man laver.

"Hvem holder masken" bliver vist lørdag aften på TV 2.

Powered by Labrador CMS