Isninger i tænderne: Derfor får du dem, og sådan behandler man problemet

Rigtig mange danskere døjer jævnligt med isninger i tænderne. Sådan gør du, hvis du er en af dem.

Der kan være flere årsager til, at man oplever isninger i tænderne. KLIK VIDERE OG SE DE MEST HYPPIGE ÅRSAGER. Arkivfoto.
Der kan være flere årsager til, at man oplever isninger i tænderne. KLIK VIDERE OG SE DE MEST HYPPIGE ÅRSAGER. Arkivfoto.
Offentliggjort Sidst opdateret

Har du oplevet at få en jagende smerte i tænderne, når du spiser eller drikker noget koldt, varmt, sødt eller surt? Så er du formentlig en af de mange danskere, der døjer med isninger i tænderne.

Netdoktor.dk anslår, at op mod 25 procent af den danske befolkning lever med isninger i tænderne i højere eller mindre grad.

Problemet kan både opleves kortvarigt, men for de uheldige kan det også udvikle sig til en kronisk tilstand.

I galleriet ovenfor kan du se de hyppigste årsager til, at isninger i tænderne opstår.

Derfor får du isninger i tænderne

Ifølge netdoktor.dk opstår isningerne typisk, fordi man mangler beskyttende emalje på sine tænder, og at tandkødet har trukket sig væk fra tænderne.

En hård tandbørste, forkert tandbørstning og generelt slid kan føre til, at begge dele sker.

Når tanden mister sin beskyttelse vil nerverne opfange alle impulser og gøre tanden ekstra følsom, og derfor bliver man plaget af isningerne ifølge netdoktor.dk.

Også de populære tandblegninger kan have en negativ effekt på følsomheden i tænderne.

Sådan behandler man isninger i tænderne

Et af netdoktor.dk’s råd til, hvordan man selv kan behandle de smertefulde isninger, er ved at lade flourtandpasta sidde på tænderne så længe som muligt.

I det hele taget anbefales det at bruge tandpasta med flour som et værn mod følsomme tænder.

Det kan også hjælpe at finjustere sin tandbørsteteknik. For eksempel må man aldrig børste på tværs af tandrækkerne, men forsigtigt lave små, roterende bevægelser, mens tandbørsten næsten bliver på stedet ifølge netdoktor.dk.

Hvis smerterne er vedvarende, og ikke forsvinder efter en periode, anbefaler netdoktor.dk, at man søger hjælp hos sin tandlæge.

Powered by Labrador CMS