Inger Støjberg efter politianmeldelse: Jeg står ved mine udtalelser

Inger Støjberg. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO
Offentliggjort Sidst opdateret

Hvis man er dobbelt terrordømt, hører man ikke hjemme i Danmark. Det mente Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg (V), før Sam Mansour – også kendt som »boghandleren fra Brønshøj« – torsdag blev idømt fire års fængsel for at tilskynde til terror, og det mener ordføreren også søndag, efter Mansours forsvarsadvokat har politianmeldt hende og tre DF-politikere for netop udtalelser som den.

Sammen med Pia Kjærsgaard (DF), Peter Skaarup (DF) og Martin Henriksen (DF) er Inger Støjberg blevet politianmeldt af Mansours forsvarsadvokat, Thorkild Høyer, for at have udtalt sig, før sagen er endeligt afgjort. Men det tager Støjberg med ophøjet ro.

»Vi har med en mand at gøre, der er dobbelt terrordømt, og som hader alt ved Danmark. Senest viste han det ved, at han ikke engang ville rejse sig op for dommeren, da dommen skulle afsiges. Og jeg mener altså ikke, at det er uforsvarligt i et demokrati at sige, at hvis man er dobbelt terrordømt, skal man fratages sit statsborgerskab,« siger Inger Støjberg og henviser til, at Thorkild Højer i sin anmeldelse til politiet anklager de fire politikere for at have overtrådt Retsplejelovens paragraf 1017, efter hvilken det kan give bøde eller fængselsstraf at fremsætte udtalelser, der kan påvirke domsmænd eller nævninger, så længe en straffesag ikke er endeligt afgjort.

Også retspræsident Torben Goldin fra retten på Frederiksberg har kritiseret politikernes udtalelser og peget på, at de bryder loven ved at bryde ankefristen, der løber 14 dage fra domsafsigelsen.

»Jeg respekterer dommen, som den ligger, men for mig viser det bare, at der er noget, der skal strammes op,« siger Inger Støjberg.

Thorkild Høyer mener, at blandt andet dine kommentarer på Facebook har været med til at piske en stemning op, og han frygter, at hvis afgørelsen bliver anket, kan Mansour ikke forvente en retfærdig rettergang. Burde du ikke respektere loven om, at man ikke må påvirke domsmænd og nævninge, før sagen er endeligt afgjort?

»Jeg tror ærlig talt ikke, at nævninge og dommere som det første går ind og tjekker min Facebook-profil for at se, hvad jeg skulle have sagt. Jeg har noget større tiltro det danske retssystem – og åbenbart noget større tiltro, end Thorkild Høyer har.«

Hvorfor ikke bare vente, til sagen er endeligt afgjort?

»Ærlig talt, det er en sag, som rigtig mange diskuterer i Danmark, og så ville det da være meget mærkeligt, hvis man som politiker ikke også interesserede sig for det,« siger Inger Støjberg.

Også Pia Kjærsgaard tager anmeldelsen let og kalder den »besynderlig«.

Powered by Labrador CMS