I var advaret: Nu har chauffør fået bøde for rigtig dum ting

En dum trafikforseelse kunne være blevet rigtigt dyrt.

Offentliggjort Sidst opdateret

Det er så koldt derude. Og det betyder, at de er is og sne på køretøjerne i Danmark.

Til gengæld betyder det ikke, at du bare kan sætte dig ind i køre.

Det betyder som sådan heller ikke, at du blot skal fjerne is og sne fra forruden – det betyder også, at ligger der noget på taget, især hvis du kører lastbil, kan det være direkte livsfarligt ikke at fjerne det.

Det kan en bilist – og en lastbilchauffør – snakke med om.

Klokken 06.51 på Sønderjyske Motorvej kører en bil bag en lastbil.

Pludselig falder en isklump ned fra trailerens tag og rammer forruden på den bagvedkørende.

– Han kan dog se ud af forruden, vurderer han. Så han kører op foran lastbilen, tænder havariblinket og får lastbilen ind til siden. Så ringer han til politiet, siger Ivan Gohr Jensen, vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, til Newsbreak.dk.

Det kan blive rigtigt dyrt

Som vi kunne fortælle 1. december kan en sådan forseelse medføre en bødestraf – hvilket er udgangspunktet, men afhængigt af omstændighederne kan en betinget frakendelse af kørekortet også komme på tale. Og hvis en ulykke udløst af faldende isflager fra en lastbil ender med at koste menneskeliv, kan chaufføren blive sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om uagtsomt manddrab.

– Selv om det er chaufførens ansvar at fjerne isflager fra lastbilen inden kørsel, anbefaler vi at reducere hastigheden og holde ekstra afstand, hvis du som bilist ser en lastbil med is, der falder ned fra taget, siger Henrik Glintborg, leder af færdselsafdelingen ved Midt- og Vestjyllands Politi, i en pressemeddelelse.

Hold øjnene åbne

Det kan derfor være en god ide som bilist at holde øje med isflager på lastbiler, der pludselig begynder at dratte ned.

– Rigtigt slemt bliver det, hvis isen rammer andre køretøjer eller trafikanter. En tung isblok kan gå igennem forruden på en bil med alvorlig personskade til følge, og det er decideret livsfarligt, hvis isen rammer fodgængere eller cyklister, siger Henrik Glintborg.

Så galt går det dog ikke for den uheldige lastbilchauffør fra Sønderjyske Motorvej. Her slipper chaufføren med en bøde.

– Mit bedst bud er, at den bliver på 1000 kroner, siger Ivan Gohr Jensen.

 

Powered by Labrador CMS