I denne situation droppes afstandskravet

I takt med genåbningen af fase to er der situationer i dagtilbuddet, hvor afstandskravet på en meter droppes.

Offentliggjort Sidst opdateret

Det er fortsat relativt nyt, at vi nu må komme ind på en meter af hinanden, som følge af Sundhedsstyrelsens ændring af afstandskravet, der tidligere var to meters afstand.

På trods af det nye afstandskrav, så vil det i visse situationer ikke blive overholdt i daginstitutioner som børnehaver og vuggestuer, og ifølge Retningslinjer for fase 2 i genåbningen for dagtilbud skal det heller ikke overholdes.

En meter gælder ikke

Det er Børne- og Undervisningsministeriet, der har stået for at beskrive de gældende retningslinjer, der er for genåbningen af daginstitutioner, skoler og lignende.

Personale i daginstitutioner eller dagtilbud, som det også kaldes, kan nu se frem til, at de ikke behøver at sørge for en meters afstand mellem børn og mellem personalet og børnene i visse situationer.

Det generelle krav om 1 meters afstand, for så vidt angår børns leg og personalets omsorg og arbejde med børnene, gælder ikke. I disse situationer er det vigtigt, at der er ekstra opmærksomhed på, at samvær foregår inden for stuen, og der er stort fokus på hygiejne,” står der skrevet i retningslinjerne.

Men afstanden på en meter skal derimod overholdes, når der spises frokost, når børnene bliver hentet og bragt samt til forældresamtaler og lignende.

Kan lege på tværs af stuer

Generelt skal børnene i dagtilbuddet organiseres i faste grupper eller på faste stuer med det samme faste antal ansatte med ansvar for hver gruppe.

Den organisering skulle medføre, at børnene ikke bliver blandet på tværs af grupperne eller stuerne.

Men der er selvfølgelig undtagelser fra reglerne. Når der er få børn tilbage i institutionen, kan stuerne lægges sammen. Her er det dog vigtigt at sørge for, at det mestendels sker med de samme stuer hver gang.

Det er dog kun noget de ansatte må tage i brug, hvis det er nødvendigt eller hensigtsmæssigt i forhold til børnenes trivsel.

Retningslinjerne lægger op til, at det kunne være et middel, der kunne tages i brug i ydertimerne eller i perioder med ferie.

Powered by Labrador CMS