Hvis dit internet er langsomt skal du IKKE prøve denne løsning

Når dit internet er langsomt, kan enhver nem løsning virke tillokkende. Derfor er appen omtalt i denne artikel også en populær løsningsmetode. Problemet er bare, at appen er en forklædt virus.

Selv, hvis dit internet er langsomt, er der ting, du bare ikke må prøve af. Arkivfoto.
Offentliggjort Sidst opdateret

Når dit internet er langsomt, kan det virke tillokkende at lede efter løsninger på problemet. Gerne lette løsninger, der klarer problemerne med et klik eller to. It-sikkerhedsfirmaet Kaspersky advarer nu danskerne mod en løsning, der ellers har vist sig at være ganske populær i udlandet.

Advarslen kan læses i appen “Mit digitale selvforsvar”, hvor Kaspersky, via Forbrugerrådet Tænk, skriver, at man forventer, at danskere snart vil støde ind i den populære løsning, der altså slet, slet ikke ér en løsning.

Det er derimod en virus, der kaldes for Skygofree. Den er maskeret som et program, du henter til din telefon, der sikrer dig hurtigere og bedre internet. Giver du programmet de tilladelser, det beder om, kan det overtage din telefon mere eller mindre fuldstændigt.

Dit internet er langsomt og din telefon inficeret

Programmet giver bagmændene mulighed for at følge din telefons placering via GPS, og det giver dem mulighed for at optage det, der foregår rundt om telefonen. De får altså mulighed for at lytte med, når en chef giver ordrer, eller en teenager taler med sin kæreste.

Mit digitale selvforsvar

Mit digitale selvforsvar er en app udgivet i samarbejde mellem Forbrugerrådet Tænk, Det Kriminalpræventive Råd og Trygfonden. Formålet med appen er, at give forbrugere mulighed for at gennemskue fup og svindel på nettet og undgå at blive ofre for it-kriminalitet.

Har man appen installeret på en Iphone eller Android-telefon, får man mulighed for at modtage advarsler, der handler om aktuelle trusler. Truslerne er af vidt forskellig karakter og kan både være falske sms’er, falske mails og forskellige former for phishing-angreb, fuptelefonopkald og meget, meget andet.

Ifølge dem, der står bag appen, sendes advarslerner ud på baggrund af oplysninger leveret via samarbejdspartnere. Disse partnere er blandt andet politiet, banker, Forbrugerombudsmanden og andre.

Man har også selv mulighed for at sende tips ind via appen, og viser disse tips sig at være korrekte, kan også de indgå i beslutningen om at advare om en ny form for svindel, der huserer på nettet.

Appen byder også på guides og tips til, hvordan man beskytter sig selv på nettet, og hvad man skal gøre, hvis skaden allerede ér sket.

Mit digitale selvforsvar på Apple Itunes.

Mit digitale selvforsvar på Google Play. 

Læs mere om Mit digitale Selvforsvar hos Tænk.

Du er slet og ret ikke herre over din egen telefon mere, og selv hvis du har slukket for Wifi på din telefon, kan de kriminelle tænde for det igen og holde øje med alt, du foretager dig. Du kan miste adgangskoder og nøglekortoplysninger uden at vide det, og Kaspersky skriver, at dem, der har udviklet virusen, har sørget for, at den holder sig selv aktiveret, uanset om din telefon sørger for at slukke for inaktive programmer over tid.

Programmet holder også øje med din aktivitet på Facebook Messenger, Skype og WhatsApp. Selv dit kamera har virusen kontrol over og tage billeder af dig, mens du bruger din telefon.

Kaspersky skriver, at man forventer at se mere vil virussen i Danmark, når folk, der glemmer at tænke sig om, henter programmet til deres Android-telefoner, fordi de er trætte af, at deres internet er langsomt.

Selvom vi taler om en avanceret virus, er der dog noget, du kan gøre, for at undgå den. Kaspersky skriver, at man ikke finder virussen på Google Play. Du skal altså sidde og søge efter løsninger på langsomt internet og ukritisk installere programmet, for at blive ramt.

Powered by Labrador CMS