Hvidt par fik sort barn: Sagsøger sædbank

Foto: colourbox
Offentliggjort Sidst opdateret

Et hvidt, lesbisk par fra Ohio, USA har valgt at sagsøge deres sædbank, efter de fik en datter, der tydeligvis har afroamerikanske gener.

Da det amerikanske par, Jennifer Cramblet og Amanda Zinkon opdagede, at de ventede et sort barn, valgte de at sagsøge sædbanken, der havde leveret sæden.

De sagsøger på baggrund af uretmæssig fødsel og for brud på garantien og for de følelsesmæssige og økonomiske tab. Søgsmålet lyder på 50.000 dollars.

Parret håber samtidig, at opmærksomheden, som sagen får, vil være med til at sørge for, at lignende fejl ikke sker igen.

De valgte en hvid donor, men modtog altså forkert sæd fra klinikken. Cramblet fødte i august 2012 en smuk pige, men der var ingen tvivl om, at pigen altså måtte have en afroamerikansk far.

Parret fortæller til Chicago Tribune, at de selvfølgelig elsker deres datter, Payton, ubetinget, men at de bor i et lille samfund, hvor der ikke bor sorte mennesker. De er begge opvokset med mennesker, der har en stereotyp opfattelse af mennesker, der ikke er hvide og frygter, at Payton skal opleve intolerance i sin egen by. De lever hver dag med frygten og usikkerheden om, hvordan Paytons fremtid vil blive.

Parret er blevet anbefalet af en terapeut at flytte til et mere racemæssig forskelligartet sted, hvor Payton ikke udsættes for diskrimination på grund af sin hudfarve.

Parret sagsøger, da de mener, at fejlen er sket, fordi sædbanken kun førte håndskrevne journaler i stedet for digitale, hvilket førte til fejllæsning af de nummererede sædprøver.

I søgsmålet står det også beskrevet, hvordan sædbanken, efter de havde opdaget fejlen, sendte et brev, hvor de undskyldte sammen med en refusionscheck for den sæd, parret har modtaget.

Powered by Labrador CMS