Hver anden dansker: -Det skal kunne mærkes

DF-politiker Morten Messerschmidts kristne værdipolitik møder genklang i mere end halvdelen af befolkningen, viser undersøgelse

Offentliggjort Sidst opdateret

Citathistorie: Kristeligt Dagblad.

Da Dansk Folkepartis næstformand, Morten Messerschmidt, tidligere på sommeren blæste til kristen værdikamp, blev det mødt med undren fra politiske kommentatorer og avisernes lederskribenter.

Han prædiker for de frelste, lød det fra en af dem.

En anden kaldte det risikabelt at satse på ”kristen nationalisme” som vejen for DF, mens andre lagde vægt på, at der formentlig ikke var mange vælgere i strategien.

Men en ny undersøgelse peger på, at Morten Messerschmidt kan være i gang med at prædike for flere end bare ”de frelste”.

For i en meningsmåling, udført af analyseinstituttet YouGov på vegne af Kristeligt Dagblad, svarer 54 procent af 1229 repræsentativt udvalgte danskere, at de er delvist enige eller helt enige i Morten Messerschmidts udsagn ”Danmark er kristent – og det skal kunne mærkes”, som han fremførte sidst i juli.

27 procent er helt eller delvist uenige, mens 18 procent er hverken enige eller uenige og 2 procent svarer ”ved ikke”.

At så mange bakker op om Morten Messerschmidts udmelding, er ikke overraskende, mener direktør i museumskoncernen ROMU Morten Thomsen Højsgaard.

Han er ph.d. i religionshistorie og står bag flere udgivelser om danskernes tro.

– Undersøgelsen går fint i tråd med, hvad andre undersøgelser om danskernes forhold til kristendom har vist. Årsagen til, at det vil overraske mange, er, at kulturkristendommen har det med at være overset som en kulturbærende faktor i det danske samfund. Kulturkristendommen er usynlig for mange, men som man kan se her og i andre undersøgelser, fylder den rigtig meget, siger han.

Kun én særlig dansker er forpligtet til at tilhøre en bestemt kirke i Danmark.

Klik videre i galleriet ovenfor og se hvem.

Powered by Labrador CMS