Hvad kan du bruge eddike til? En hel del

Eddike kan erstatte visse dyre produkter, du ellers bruger i din husholdning

Offentliggjort Sidst opdateret

At du kan bruge eddike til at sylte med, overrasker forhåbentligt ingen.

Men vidste du, at du også kan bruge eddike til at gøre din mikrovn ren, til at slå bananfluer ihjel med og sågar når du vasker tøj?

Eddike findes i de fleste danske hjem i fortyndet form, hvor eddikesyre er blandet med vand.

Ifølge Denstoredanske.dk bliver eddike lavet ved at omdanne ethanol under indflydelse af forskellige former for eddikesyrebakterier.

De bakterier findes i et væld af forskellige former, herunder fortyndet sprit, der bruges til at lave klassisk lagereddike med.

Men også vin, æblecider øl og sake kan bruges til at lave eddike med.

Ifølge Arla.dk findes almindelig lagereddike i to forskellige former; den klare eddike og den brune eddike. Sidstnævnte er farvet med karamel og tilsat lidt salt.

Du kan selvfølgelig bruge eddike til at sylte med

Almindelig lagereddike er ofte det, vi bruger til at sylte både rødbeder, agurker, asier og andre grøntsager med. Frugt- og vindeddike bruges også i madlavning, hvor det kan give retter syre og være en vigtig bestandel i en hjemmelavet dressing.

Ifølge Arla.dk skal man i EU lave eddike ved dobbelt fermentering. Det betyder, at man først gærer sukker til alkohol for så at fermentere til eddikesyre. Arla.dk skriver, at lagereddike fremstilles af melasse, der er et restprodukt fra sukkerfremstillingen.

På den måde går mindre til spilde og ved at bruge eddike i din husholdning, slipper du for at købe et væld af andre produkter; som du kan se i galleriet, kan eddike erstatte flere af de ting, du ellers skulle købe, før du gjorde rent i dit hjem.

De gode råd i galleriet er fundet hos Idenyt.dk, der anbefaler, at man bruger klar eddike i husholdningen.

Kilder: Arla.dk. – Denstoredanske.dk – Idenyt.dk.

Powered by Labrador CMS