Hvad gør du med fyrværkeriet, når tømmermændene melder sig?

Der er klare regler for, hvad man må gøre af sit brugte fyrværkeri.

I dag er den sjove dag – i morgen skal der ryddes op. KLIK OG SE, HVAD DU SKAL GØRE MED FYRVÆRKERIET
I dag er den sjove dag – i morgen skal der ryddes op. KLIK OG SE, HVAD DU SKAL GØRE MED FYRVÆRKERIET
Offentliggjort Sidst opdateret

Når man vågner 1. januar er der meget, der er overskueligt – ikke mindst, hvordan ens forhave, vej eller grønne område kommer til at ligne sig selv igen.

For 1. januar ligner det meste – ja – at det er blevet sprængt til atomer, og der ligger affald over alt.

Og hvordan er det nu lige, man bedst gør af resterne af batterier og raketter – og hvad gør man, hvis det har taget overhånd med champagnen, og man ikke fik fyret det hele af?

I galleriet oven for artiklen har vi samlet råd til – og regler for – hvad du må gøre med dit fyrværkeri dagen derpå – både det, der har sagt bang og det, der ikke nåede.

De gode råd stammer fra Bolius, Boligejernes Videnscenter.

Undersøg sagen på forhånd.

Det er ikke alle genbrugspladser, der kan modtage krudt , så tjek om din genbrugsplads kan modtage fyrværkeriet.

Hvis man ellers overholderne reglerne, er det også helt i orden at gemme fyrværkeriet derhjemme. Det vil sige tørt og køligt, og væk fra steder, hvor det kan blive antændt, oplyser Sikkerhedsstyrelsen. Børn må ikke kunne komme til fyrværkeriet, det skal blive indpakningen, og luntebeskytterne skal blive på.

En begrænset mængde er maksimalt fem kilo NEM. NEM er en forkortelse for Netto Eksplosiv Mængde, og er et mål for, hvor meget krudt fyrværkeriet indeholder. På al lovlig fyrværkeri står der et NEM-tal, så du kan nemt regne ud, hvor meget du har i overskud.

Powered by Labrador CMS