Hundredvis af betjente sværmer i jysk by

Bare rolig, det er bare en øvelse, men onsdag vil midtbyen i Randers summe af hektisk politi-aktivitet.

Offentliggjort Sidst opdateret

Omkring 300 betjente fra hele Jylland og Fyn er kaldt til Randers onsdag morgen.

Derudover et betragteligt antal helikoptere og droner, der overvåger byen fra luften, samt politimotorcykler og indsatskøretøjer.

De er alle en del af politiets årlige øvedag, MIK-fællestræning, der afholdes i Randers onsdag. Politibetjentene øver sig i at samarbejde ved større hændelser som fodboldkampe og større demonstrationer, skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Derfor skal borgerne i Randers indstille sig på en hel del larm og postyr, når politiet blandt andet øver udrykningskørsel, mens helikopterne summer over byen.

Voldsom demonstration

I år øver politiet nærmere betegnet på, hvoran man håndterer en stor demonstration, fortæller politikommissær Mikael Larsen fra Østjyllands Politi:

– Derfor mødes vi hvert år for at træne forskellige scenarier. Det kan være en større hændelse som besøg af en tidligere præsident, store fodboldkampe og demonstrationer. Det er netop demonstrationsscenariet, vi skal øve i morgen, siger politikommissær Mikael Larsen fra Østjyllands Politi om baggrunden for øvelsen.

Og selv om den slags scenarier hører til sjældenhederne, så er det stadig nødvendig erfaring at have siddende på rygradden, fortæller Mikael Larsen:

– I politiet samarbejder vi selvfølgelig på tværs af kredsene, når der er større hændelser som for eksempel demonstrationer, der kan udvikle sig i en voldelig retning og lignende. Den slags sker heldigvis kun yderst sjældent, men vi skal selvfølgelig være klar, hvis det sker.

Øvelsen varer samlet set fra cirka klokken 9-16.30.

Powered by Labrador CMS