Hundefører og hund bliver belønnet – reddede en kvinde fra at begå selvmord

Da en deprimeret kvinde sidste år forsøgte at begå selvmord, blev politiet alarmeret. Politiassistenten Jimmy og hans hund Oskar fandt heldigvis frem til kvinden bare få minutter inden, at det ville have været for sent.

Dygtigt makkerpar reddede en kvinde fra at begå selvmord. Arkivfoto: Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

Der findes dage på jobbet, som bare er “another day at the office” – og så er der de dage, som virkelig skiller sig ud.

Sådan en dag havde politiassistent og hundefører Jimmy fra Nordjyllands Politi en aften i december sidste år. Makkerparret reddede en kvinde fra at begå selvmord.

En desperat mand kontaktede politiet, fordi han havde fundet et afskedsbrev fra sin kone, der ville tage livet af sig selv.

Havde skåret begge sine håndled over

Heldigvis rykkede ordensmagten hurtigt – og hundefører Jimmy tog sin hund Oskar med i felten, og fandt heldigvis kvinden i live.

Hun blev fundet i et krat på en mark, der ligger cirka 2½ kilometer fra parrets hjem – og hun var i meget kritisk tilstand.

Begge hendes håndled var skåret over, og det var ifølge politiet et spørgsmål om minutter, før det havde været for sent. Så havde politiet ikke fundet kvinden i live.

I dag er kvinden ved godt mod

Det skriver Nordjyllands Politi i et Facebook-opslag, som kan ses her:

Hurtigt blev kvinden indlagt på Aalborg Sygehus, og hun er i dag ved godt mod.

Det er Jimmy og Oskar også, for de fik onsdag overrakt Rigspolitichefens Hundeførerpokal, som uddeles hvert år.

Pokalen tildeles en hundefører, der sammen med sin patruljehund har ydet en særlig indsats. Politiassistenten Jimmy har arbejdet som hundefører i 3½ år.

Politihunde har en afgørende betydning

Politiet skriver endvidere, at arbejdet med patruljehundene ofte er afgørende for, at forsvundne personer findes – det gælder ikke mindst børn, syge og ældre mennesker.

I 2017 var der 525 sager, hvor politiets hunde deltog i eftersøgninger af en savnet eller en formentlig forulykket person.

Fra hundene er helt små bliver de trænet i at kunne finde og markere spor efter mennesker.

Både i forbindelse med forsvundne personer, og når der skal fanges gerningsmænd.

Powered by Labrador CMS