Hospital og 50.000 danskere ramt af strømsvigt
Omtrent 50.000 kunder i Horsens-området var onsdag morgen udsat for strømsvigt. Deriblandt Regionshospitalet.
Selvom vejret er skønt, så er det i de her isolations- og karantænetider afgørende, at fjernsyn og strømforsyning bare virker, så man kan få sit daglige fix Netflix eller HBO.
Det måtte omtrent 50.000 kunder i Horsens-området dog opgive onsdag morgen omkring klokken 7.30, hvor byen blev ramt af et større strømsvigt. Det skriver TV 2 Østjylland.
Ét af stederne, hvor strømsvigt potentielt kan påvirke andet end bare internet- og Netflixforbrug, er på Regionshospital Horsens, der også også blev ramt.
– Heldigvis trådte nødgeneratorerne til med det samme. Man har oplevet ude på klinikkerne, at lysene lige slukkede kortvarigt – både da strømmen gik og da den kom tilbage – men nødgeneratorerne virkede som de skulle, siger Regionshospitalet Horsens’ tekniske chef René Mørch Kellerup til TV2 Østjylland.
Og selvom man ikke kan undgå, at strømmen forsvinder kortvarigt, når man skifter fra almindelig el-forsyning til nødgenerator, så påvirker det ikke kritiske funktioner som for eksempel respiratorer.
– Respiratorer og andre ting, der skal være koblet op på strøm konstant, er koblet til et backup-batteri, så strømforsyningen ikke svigter. Hverken under en periode, hvor hospitalet står helt uden strøm, eller når man skifter fra almindelig forsyning til nødgenerator, siger René Mørch Kellerup.
Energiselskabet NRGI bekræfter over for TV2 Østjylland, at strømsvigtet berørte 50.000 kunder.
De oplyser desuden, at det skyldtes en teknisk fejl, og at alle kunder gerne skulle have fået strømmen tilbage igen efter en lille time.
For mange af de ramte berørte strømsvigtet også internetforbindelsen.
Stofa forklarede i en SMS sine kunder, at internet- og telefonforbindelserne gerne skulle fungere igen fra ved ni-tiden.