Historien bag retterne: Sådan har de fået deres navn

Der er talrige historier bag navngivningen af madretter og drikkevarer. Nu kan du blive klogere 16 af dem her.

Offentliggjort Sidst opdateret

Det er meget forskelligt, hvordan retter og drikkevarer har fået deres navne. Det varierer fra ophavsmanden bag retten til placeringen af, hvor retten stammer fra. Men ligegyldigt hvad, er der mange nye ting at lære, når man dykker ned i historien bag en kendt ret.

Du kan læse historien bag 16 retter og drikkevarer i galleriet øverst i artiklen.

Trækker tråde til historien

Flere af de navne, som listen indeholder, har en klar reference til historie.

Der er tråde tilbage til engelske jarler i det attende århundrede, men også til italienske renæssance-malere fra det syttende århundrede.

Ikke altid ligetil

Det er ikke altid gennemskueligt, hvad grunden til navnet bag retten er, for eksempel er Cæsar salat ikke opkaldt efter den kendte kejser Julis Cæsar, men en helt anden, skriver MSN.

Der er faktisk også flere af retterne og drinks på listen, hvor der stadig er tvivl om oprindelsen. Eksempelvis er der strid om, hvorvidt drinken Bloody Mary er opkaldt efter den britiske dronning Mary Tudor, der var mest kendt for at dræbe hundredevis af protestanter.

Eller om drinken er opkaldt efter manden, der opfandt drinken, som synes den mindede ham om en pige fra baren Bucket of Blood Club i Chicago, der hed Mary.

Powered by Labrador CMS