Hillary Clinton elsker Danmark

Hillary Clinton inddrog i gårsdagens TV-debat vort lille land, Danmark. Foto: Joe Raedle/Scanpix
Udgivet Opdateret

Favoritten til at vinde det demokratiske præsidentkandidatur, Hillary Clinton, var for første gang i direkte tv-duel mod sine demokratiske konkurrenter i aftes. Og her spillede Danmark pludselig en rolle.

Den forhenværende førstedame og nuværende favorit til præsidentposten i 2016 erklærede sin kærlighed til Danmark midt i debatten.

Hendes umiddelbare nærmeste udfordrer til den demokratiske nominering før nattens debat, Bernie Sanders, har i flere år talt godt om den danske velfærdsmodel.

Og i tv-debatten hev han igen Danmark frem som et positivt eksempel, da han skulle forsvare sit synspunkt, hvor der ikke levnes meget plads til »kasino-kapitalisme«, hvor få har meget og mange kun har lidt:

»Vi bør se til Danmark, Norge og Sverige, og hvordan de har skabt et samfund til gavn for den arbejdende del af befolkningen,« sagde han ifølge Reuters, da han blev spurgt til sit ståsted, som kaldes demokratisk socialist.

Med de historiske briller på kan det umiddelbart se svært ud at skulle blive amerikansk præsident med »socialist« hængende til sit navn.

Og Hillary Clinton, der i den hidtidige valgkamp har kunnet se Bernie Sanders optræde og tale for fulde huse, var ikke sen til at give ham igen – og det var også med en afstikker til Danmark:

»Det, som senator Sanders siger, giver rigtig god mening i forhold til den ulighed, som vi har i USA. Men vi er ikke Danmark. Jeg elsker Danmark. Men vi er altså USA,« sagde Hillary Clinton ifølge Reuters.

Desuden gik de fem præsidentkandidater fra Demokraterne i kødet på hinanden over klassiske amerikanske emner som våbenloven, immigranter og udenrigspolitik.

Powered by Labrador CMS