Her solgte Danske Spil værdifulde Lotto-kuponer

Bliver du en af de heldige, der vinder den store gevinst i lotto, er det med at få det meddelt til Danske Spil. Ellers kan alle de rare millioner være tabt.

Vinder du en større gevinst i Lotto, skal du selv sørge for, at kræve din gevinst. Foto: Søren Wesseltoft.
Offentliggjort Sidst opdateret

2019 var et rekordår for Danske Spil, når det kommer til vindere i Lotto.

Ifølge Danske Spil vandt 154 danskere således mindst én million i Lotto, det højeste antal nogensinde på et enkelt år.

Ser man på, hvor i landet de 154 danskere bor, fordeler tallene sig således:

56 vinderkuponer blev solgt på Sjælland.

17 vinderkuponer blev solgt på Fyn.

80 vinderkuponer blev solgt i Jylland.

1 vinderkupon blev solgt i Grønland.

Tallene kommer fra Danske Spil, og groft sagt betyder det (målt mod indbyggertal for de forskellige landsdele), at der er størst chance for at vinde i Lotto, hvis man bor på Fyn. Kynikere vil dog pege på, at der ikke er nogen vildt stor chance for at vinde i Lotto, uanset hvor i landet man ellers bor.

Ifølge Danske Spil vandt fynboer, i Lotto, Millionærgaranti Eurojackpot og  Vikinglotto, gevinster for 22,5 millioner kroner. De mange penge blev i alt fordelt på 18 kuponer, 17 Lottokuponer og 1 Eurojackpot-kupon, og som man kan regne ud, blev en hel del af de mange penge udbetalt på den såkaldte Millionærgaranti.

Mens der på Fyn var mange vindere, målt mod indbyggertal, blev de to mest værdifulde Lottokuponer solgt på Sjælland, hvor to heldige spillere hver vandt 20 millioner kroner.

Husk din præmie

Forestil dig nu, at du du spiller Lotto og du vinder den helt store gevinst på flere millioner kroner i førstepræmie i enten lørdags-Lotto, Viking-Lotto eller Eurojackpot, uden at opdage det. Hvad sker der så med pengene og hvor hurtigt går de tabt?

Hvis du vælger dine lykke-tal på nettet, kommer din gevinst i Lotto automatisk ind på din konto. Hvis du har købt en gammeldags kupon, er det omvendt helt op til dig selv at kræve dine penge. Hvis præmien i Lotto er over 2000 kroner har du nemlig et år til at få fat i pengene. Når du det ikke inden året er omme, er pengene spildt. Er beløbet under 2000 kroner har du dog kun tre måneder til at indkræve dem.

Nogle bliver aldrig fundet

Det hører ikke til sjældenhederne, at Danske Spil skal lede lidt længere efter en vinder til de store penge. Det gør det dog, at de heldige slet ikke bliver fundet. Men det hænder.

– Der er tre af de rigtig store præmier, der aldrig er blevet hentet, siger Marie Grabow Westergaard, pressechef i Danske Spil, til Newsbreak.dk.

Tre store – uafhentede – lottogevinster

Den største er på 12 millioner kroner. Den blev købt på en Shell-station i 2011 og var vundet på en Joker.

Andenpladsen på 10 millioner kroner blev vundet i 2009 Skive på en kupon købt i Søgårds Vinstue.

Tredje store, og uafhentede, præmie lød på ni millioner og var også på en lotto-Joker. Den var solgt i Hurup i Thy.

– Vi vil jo gerne finde en Lotto-vinder. De spiller for at vinde, så de skal da have deres penge, siger Marie Grabow Westergaard.

Dukker vinderen ikke selv op, forsøger Danske Spil at finde personen via de lokale medier og de steder, hvor vinderkuponerne er købt. Og det er heldigvis lykkedes i de fleste tilfælde.

Vinderkupon lå i en sok

En Lottogevinst på 50 millioner var dog ved ikke at blive hentet. Kuponen var solgt på Vesterbro i København, men der var ingen, der henvendte sig for at få udbetalt præmien.

– Men til sidst blev kuponen fundet – i en sok, siger Marie Grabow Westergaard. Og dermed kunne Danske Spil glæde den heldige vinder med de 50 millioner gode, danske kroner.

Uafhentet lotto-gevinst går videre i systemet

Hvis præmien ikke er blevet gjort krav på inden for et år, går pengene videre i den såkaldte “ørefond”.

– Og så går de til gevinster igen, siger Marie Grabow Westergaard.

Danske Spils lotterier

Danske Spil udbyder tre forskellige lotto-spil til sine kunder, Lotto, Onsdags Lotto og Eurojackpot:

* Lotto er Danske Spils ældste og nok mest kendte talspil, som blev lanceret tilbage i 1989. Spillet har ændret sig lidt i årenes løb, men på trods af det, er det svært at finde en dansker, som ikke er bekendt med spillet eller sloganet “Tænk, hvis du vandt!”. Der er spænding hver uge, når tallene hopper rundt i maskinen, og de 7 vindertal skal trækkes.

* Onsdags Lotto startede 17 marts 1993 (indtil februar 2001 var navnet Viking Lotto). Spillet er et fælles nordisk spil, hvor Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island, Estland, Letland og Litauen spiller om en fælles førstepræmiepulje og Superpulje.

* Eurojackpot blev lanceret den 23.marts 2012 og er dermed det nyeste lotterispil. Populariteten af spillet er steget støt siden lanceringen, hvilket er forståeligt, for i Eurojackpot er der altid minimum 63 millioner i 1. præmiepuljen, og den når hurtigt svimlende højder. Årsagen til at puljerne altid starter stort og hurtigt bliver gigantisk store er, at spillet spilles mellem flere europæiske lande. Følgende lande deltager i Eurojackpot: Danmark, Estland, Finland, Holland, Island, Italien, Kroatien, Letland, Litauen, Norge, Tyskland, Tjekkiet, Slovakiet, Slovenien, Spanien Sverige og Ungarn.

Kilde: Danske Spil.

– Men folk spiller jo for at vinde, så de skal da have deres penge, slutter hun.

Powered by Labrador CMS