Her hører håndspritten ikke hjemme
2020 har budt på flere ting, man skal være opmærksom på.
Håndsprit er blevet en del af hverdagen i en tid, hvor det er endnu mere vigtigt end normalt at have rene hænder.
Det er jo ikke fordi, det pludselig er blevet modefænomen at have rene hænder, men snarere fordi, vi mennesker for tiden prøver at holde en relativt ny og ganske farlig virus for døren, og her er håndsprit, sammen med generel god håndhygiejne, et rigtig godt værktøj.
Men man skal passe på med håndspritten, mens man hos Giftlinjen kunne man tidligere på året konstatere, at det ikke helt kunne afholde folk fra at indtage håndsprit, mens TV2 Østjylland i september kunne fortælle, at flere og flere fik håndsprit i øjnene.
Derudover er der den brandfare, der opstår, når den særdeles alkoholpotente håndsprit kommer i nærkontakt med stearinlysets flammer, hvilket har fået Miljøstyrelsen til at fraråde brug af håndsprit i nærheden af åben ild.
Flere faldgruber
Der er altså en del, man skal huske at gøre, når man har at gøre med håndsprit, og så er der en del, man skal huske ikke at gøre, og det handler ikke kun om, hvor håndspritten ikke skal bruges, og hvor den ikke skal indtages.
Ritzau har tidligere skrevet, at håndsprit er dårligt for bilens materialer, da det kan efterlade mærker på lak og plastik, og som bilist skal man derfor være særligt opmærksom på, hvad der bliver af håndspritten, når man bruger den i bilen.
Derudover kan håndsprit ende andre steder, det heller ikke er videre hensigtsmæssigt, og i den forbindelse har Newsbreak.dk været i kontakt med en række af landets forsiringsselskaber.
Newsbreak.dk har spurgt forsikringsselskaberne, om de er blevet kontaktet af kunder, der har været uheldige og få ødelagt ejendele af spildt håndsprit, og her er svaret overordnet set nej. Blandt de fem forsikringsselskaber, Newsbreak.dk har været i kontakt med, oplever størstedelen ikke, at der anmeldes uheld, hvori håndsprit har været involveret.
Det eneste, der er at bemærke i den henseende, og som det er værd at nævne, så det samme ikke sker for alt for mange er, at Codan Forsikring har oplevet et stigende antal sager, hvor en kunde har været uheldig ved, at der er løbet håndsprit ud i tasker, og på den måde ødelagt computere, mobiltelefoner og elektronik. Det oplyser Troels Karlskov, pressechef i Codan, til Newsbreak.dk.
Hvis man har en flaske håndsprit med i tasken, for at være på den sikre side, er det derfor en god idé at have beholderen med håndsprit i en tætsluttet pose eller lignende, så der ikke sker unødvendig skade på elektronikken.