Her er hovedpersonerne i Se og Hør-sagen

Ved hjælp af kreditkortoplysninger skal Se og Hør have overvåget kendte og kongeliges dagligdag.

Ken B. Rasmussen satte med sin bog “Livet det forbandede” gang i skandalen om Se og Hør. Foto: Bax Lindhardt/Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

Efterforskningen af bladet Se og Hørs påståede brug af oplysninger skaffet på ulovlig vis er nu overstået, og Københavns Vestegns Politis jurister har fundet grundlag for at tiltale i alt otte – for nuværende – unavngivne personer og Aller-koncernen, der står bag udgivelsen af Se og Hør.

Det skriver politikredsen i en pressemeddelelse onsdag formiddag.

I foråret 2014 kom det frem, at ugebladet Se og Hør skal have udnyttet kreditkortoplysninger til at spore kendte mennesker og skrive om deres privatliv. Sagen er blevet kaldt nyere tids største skandale i den danske medieverdenen.

Tolv har været sigtet i sagen, otte er blevet tiltalt torsdag. Identiteten på alle tiltale kendes ikke, men her er et overblik over hovedpersonerne i sagen.

* Journalist Ken B. Rasmussen, der tidligere har arbejdet på Se og Hør, skrev bogen “Livet det forbandede”. Bogen var skrevet som fiktion, men blev brugt som udgangspunkt til en artikel i BT, som satte gang i skandalen. Det vides ikke, om han er blevet tiltalt.

* Tys-tys kilden er en medarbejder hos IBM, der skal have fået penge fra Se og Hør for at levere oplysninger om kendtes kreditkorttransaktioner hos det daværende PBS, nu Nets. Han er blevet tiltalt for hacking og nægter sig skyldig.

* Tidligere chefredaktør for Se og Hør Henrik Qvortrup er også blevet tiltalt. Han tiltrådte i 2002 og fratrådte i november 2008, et halvt år efter at tys-tys-kilden angiveligt blev en fast betalt meddeler. Han nægter sig skyldig.

* Tidligere chefredaktør Kim Henningsen, der overtog lederposten efter Qvortrup, er ligeledes tiltalt. Han har erkendt det faktisk forløb, men mener ikke, at han har gjort noget ulovligt.

* Per Ingdal, der trak sig som udgiverdirektør i Aller Media i kølvandet på sagen, var konstitueret chefredaktør for Se og Hør i en kort del af den periode, hvor de ulovlige metoder blev anvendt. Han er ligeledes blevet tiltalt.

* Journalist Kasper Kopping skal sammen med Ken B. Rasmussen have været den journalist på ugebladet, som var i daglig kontakt med tys-tys-kilden. Han har skrevet en bog, hvor han beskriver samarbejdet med kilden. Ifølge eb.dk er han blevet tiltalt.

* To medarbejdere i redaktionsledelsen på Se og Hør, to journalister og en redaktionssekretær har, ifølge Journalisten, også været blandt de sigtede.

* En medarbejder ved et flyselskab har været mistænkt for at give oplysninger til Se og Hør, men der er ikke blevet rejst tiltale. Politiet har heller ikke fundet ulovlige kilder i kongehuset eller andre offentlige institutioner.

* Aller Media A/S er blevet tiltalt i sagen. Mediekoncernen vedkender sig det selskabsretlige ansvar for de ulovlige forhold i Se og Hør-sagen og er klar til at betale bøde i en kommende retssag.

Kilde: Ritzau, Ekstra Bladet, Journalisten

/ritzau/

Powered by Labrador CMS