Her er hemmeligheden bag bake-off
Mange danskere er lidt skeptiske, når det kommer til bake-off, som efterhånden findes på enhver tankstation og i mange supermarkeder
Rigtig godt brød forbinder mange typisk ikke med det bake-off brød, som supermarkeder og tankstationer sælger. Men den myte vil brødekspert Morten Holm gerne aflive.
Bake-off kan godt være gourmetbrød
Morten Holm, der til daglig driver Holm’s Bager, har bl.a. udviklet en række bake-off brød til Statoil, og han kender om nogen hemmelighederne bag bake-off. Og ifølge ham kan bake-off godt karakteriseres som gourmetbrød – kun bagemetoden er forskellig.
– Det vi prøver med det brød, vi samarbejder om, det er at fortælle folk, at det her, det er god kvalitet, og det er også bake-off. Eneste forskel er, at man egentlig bare skal stoppe 11 minutter før, at brødet er helt færdigbagt, forklarer bagermester Morten Holm.
Sådan bages bake-off
Morten Holm løfter her sløret for, hvordan han bager sine bake-off gourmetbrød.
1. Råvarer: Man skal købe nogle ordentlige råvarer til produktet.
2. Håndværk: Dejen skal være blødere, end man normalt er vant til. Nærmest flydende.
3. Bagetid: Vil du helt i mål med dit bake-off brød, skal du ikke bage det færdigt. Faktisk skal du tage brødet ud af ovnen 11 minutter før, brødet er færdigbagt – med henblik på færdigbagningen på et senere tidspunkt.