Her er det nyeste i de danske sommerparker

Fårup sommerland set fra luften. Foto: Finn Byrum
Offentliggjort Sidst opdateret

De danske sommerlande har slået dørene op, og flere byder på nye forlystelser og forbedrede parker.

De danske forlystelsesparker er klar til at tage imod sommerferiens besøgende med spritnye forlystelser og toptunede parker.

Her får du et overblik over, hvilke nye ting, du kan glæde dig til at prøve i de danske sommerlande.

Djurs byder på  bondegård

Nordens største sommerland, Djurs Sommerland, er blevet endnu større op til denne sæson. Det gamle Lilleputland er blevet jævnet med jorden, og i stedet har parken fået den dobbelt så store og spritnye temapark Bondegårdsland med 10 nye forlystelser heriblandt “Rodeotyrene”, familierutsjebanen “Den Vilde Hønsejagt” og karrusellen “Kornmøllen”. Temaparken er særligt for børnefamilier med børn i forskellige aldre op til 11 år.

– I det gamle temaland var det altid lidt utilfredsstillende for de store børn at vente på, at lillebror eller lillesøster fik prøvet tingene i Lilleputland, når storebror gerne ville ind i resten af parken med det samme. Det nye temaland appellerer til en bredere aldersgruppe, så familien kan være samlet i ét område i længere tid, siger Henrik B. Nielsen, administrerende direktør i Djurs Sommerland, til Ritzau Fokus.

Det nye område med bindingsværkshuse, traktorer og andedam har kostet 45.000.000 kroner. I 2008, 2011 og 2013 har det kendte sommerland satset på nye, vilde rutsjebaner til de større børn, og i år kommer de nye investeringer altså de mindre børn til gode.

I lavsæsonen koster en billet 245 kroner og i højsæsonen koster billetten 265 kroner.

BonBon-Land har fået ansigtsløft

I BonBon-Land er der også sket noget af en forandring. Det er dog ikke på forlystelsessiden, at gæsterne skal forvente nye tiltag. I stedet har ledelsen forsøgt at ryste BonBon-Lands image som en beskidt og nedslidt park af sig, og parken har nu fået sig et ansigtsløft. Alt er blevet renset og malet, og seks nyansatte gartnere har anlagt nye græsplæner og plantet massevis af blomster. Fremover skal de sikre, at parken altid er flot og indbydende, så gæsterne kan nyde dagen med forlystelser som “Hundeprutten” og “Vandrotten”.

– Det har virkeligt gjort en kæmpe forskel. Der har været et andet fokus i mange år, og derfor trængte parken til en ordentlig omgang. Det er det, som gæsterne har efterspurgt, og tilbagemeldingerne har ikke været andet end positive. Så må den store nye forlystelse vente, siger Mette Christina Nielsen, pressemedarbejder i BonBon-Land.

Der er dog en lille nyhed blandt forlystelserne. Denne sommer kan de besøgende nemlig se frem til en ny film i parkens 4D-biograf “Bon-Bio”. Et nyt spisested har også taget form, og hvis man er til stærk og krydret mad, kan man nu slå et smut forbi den nye Thai-takeaway.

Billetprisen er 199 kroner i lavsæsonen og 229 kroner i højsæsonen.

Sommerland vil være hyggeligst

Årets nyhed i Sommerland Sjælland er 3D-biografen Simulator-Inator, hvor gæsterne under en kort 3D-film bliver kastet rundt i flysæder, mens vand, røg og skum sprøjtes ud i rummet. Den nye forlystelse adskiller sig også fra mange andre 3D-biografer ved, at der kun er fem sæder. Ifølge parken bliver oplevelsen mere intim og også en del bedre, når man ikke skal stirre andre i baghovedet, som man ofte kommer til på de bageste rækker. Kø behøver man heller ikke at være så bekymret for, da filmen kun varer to minutter.

Flere af parkens gamle forlystelser er blevet moderniseret heriblandt “Junglesafari”, der tager dig med på en tømmerflådetur i Amazonas. Forlystelsen er blevet istandsat, og nyt tilbehør som stikflammer, røg og vulkaner har fundet vej til junglen. Gæsterne har nu også selv mulighed for at påvirke jungleturen med deres mobiltelefon, og ved at sende en sms kommer der eksempelvis ekstra flammer op eller andre ting, som man har ønsket.

Sommerland Sjælland markedsfører sig som Danmarks hyggeligste forlystelsespark, og derfor er pengene ikke kun brugt på at forbedre forlystelserne. I parken er der også plantet 20.000 nye blomster.

– Vores konkurrenter er Tivoli og BonBon-Land, hvor det hele skal være højere og vildere. Der kan vi ikke være med. Derfor forsøger vi at skabe en helstøbt oplevelse for hele familien, hvor der både er plads til aktiviteter og forlystelser, men hvor der også er plads til at slappe af sammen og nyde hinandens selskab, siger Martin W. Hansen, pressemedarbejder i Sommerland Sjælland.

I juli får sommerlandet også besøg af Cirkus Mascot, og hele måneden kan gæsterne i parken nyde godt af cirkusløjer til de to daglige forestillinger. Og entréen er betalt med billetten til sommerland.

Billetten koster 229 kroner i lavsæsonen og 239 kroner i højsæsonen.

Fårup holder jubilæum

Fårup Sommerland har 40 års jubilæum, og i år satser parken især på de unge drenge med deres nye vandrutsjebaner. “Vandkanonen” er ifølge parken en vaskeægte verdensnyhed. Her går du ind i et lukket rør, og når gulvet forsvinder under dig, byder turen på 13 meter frit fald og to loops. “Vandfaldet” er en mere typisk vandrutsjebane, men en meget stejl en af slagsen. Parken har forsøgt at ramme teenagerne mellem 12 og 20 år samt de fædre, der bare ikke kan få det vildt nok.

Selvom det endnu ikke har været vejr til vandplask i aquaparken, så er parkens marketingchef Ramus Mortensen sikker på, at de nye forlystelser vil tiltrække flere besøgende.

– Forlystelserne kommer først til sin ret i juli, og vi krydser fingre for godt vejr. Når man bliver teenager, begynder interessen for temaparkerne at falde. Der er nogle ting, der bliver sjovere at kigge på, så derfor forsøger vi at lave noget, der tiltrækker dem. Jeg kan love, at de nye forlystelser er vanvittigt vilde, siger han.

Sommerlandets 40 års jubilæum kommer dog også de små til gode. Der kommer nemlig flere events i år end tidligere til børn i alderen tre til otte år med eksempelvis Lille Nørd og Store Nørd, som mange børn kender fra DR’s Ramasjang. Over sommeren bliver det til i alt 16 shows.

Gæsterne kan også se frem til fire store jubilæumskoncerter, der særligt er målrettet de unge mellem 12 og 18 år. Julias Moon har allerede givet et brag af en koncert, og lørdag kommer Hej Matematik. Til august kan man finde den unge sangerinde Cisilia på scenen til en dobbeltkoncert med Emilie Esther fra X Factor, og Joey Moe lukker med den sidste koncert.

Billetprisen er 240 kroner i lavsæsonen og 265 kroner i højsæsonen.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS