Her er den ultimative valentinsmiddag
Skal valentinsdag gøres ekstra romantisk, så har Michelin-kokken Davis Rathgeber opskriften på den ultimative middag.
Partnermedniveau har i forbindelse med valentinsdag været på jagt efter den ultimative ret, der med garanti vil hjælpe datingsitets læsere til at skabe den perfekte romantiske stemning.
Til formålet er Michelin-kokken David Rathgeber blevet sat i stævne, og han har bidraget med sin romantiske valentinsret, som er en rejetatar med citrondressing
Retten er ikke alene udsøgt, men er også et udtryk for Rathgebers æstetiske forståelse af kærligheden.
Rathgebers romantiske valentinsret
Rejetatar med citrondressing
Tilberedningstid: 45 minutter
• Blå rejer fra Ny Kaledonien – 10 stk.
• Frisk basilikum – 1 lille blad
• Olivenolie – ½ spsk.
• Skalotteløg – ½
• Pinjekerner – ½ spsk.
• Udstenede oliven
• Frugtkød af citron – ½ spsk.
• Gulerod – ½ (lille)
• Hvidvin – 1 cl.
• Fløde – ½ spsk.
• Salt og peber
• Rødbeder
• Salat
• Springform – ca. 8-10 cm. i diameter
Fremgangsmåde
Optøning: Rejerne optøs i koldt vand i cirka 5-8 minutter. Derefter pilles og deles hovederne og den bagerste del. Behold hoveder og skaller til dressingen.
Tataren: Hak rejerne i små dele og bland dem sammen med de resterende ingredienser (undtagen rødbeder, salat og dressing) i en skål.
Citrondressing: Steg hovederne og skallen i olivenolien. Hak og tilsæt gulerødder og skalotteløg, som sættes i kog i 5 minutter, alt imens der blandes. Tilsæt derefter hvidvin, fløde og vand således, at alle ingredienser er tildækkede. Kog blandingen i 25 minutter og filtrer.
Anordning af tataren: Læg blandingen i springformen, som vendes og placeres på midten af tallerknen. Afslutningsvis, hældes citrondressingen ovenpå tataren og der pyntes med salat og rødbeder. Server retten med en varm kop “Mending Huang Ya” te.
Bon Appétit!